Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luna 7 ei onnistunut laskeutumaan pehmeästi

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 syyskuussa.Neuvostoliitto myönsi perjantaina, että se on epäonnistunut kolmannessa yrityksessään tänä vuonna suorittaa pehmeä laskeutuminen Kuun pinnalle tieteellisiä laitteita sisältävällä avaruusaluksella.

Neuvostoliiton uusin kuualus Luna 7 saavutti Kuun suunniteltuun aikaan perjantain vastaisena yönä, mutta se ei onnistunut suorittamaan kaikkia pehmeän laskeutumisen edellyttämiä operaatioita. Eräässä virallisessa julkilausumassa sanottiin, että nelipäiväinen noin 400 000 kilometrin pituinen matka saattoi olla lähellä historiallista onnistumista.

Neuvostoliiton hallitus antoi maailman odottaa yli 13 tuntia ennen kuin se ilmoitti kokeen tuloksesta. Pitkä uutispimennys lisäsi arvailuja siitä, miltä osin koe epäonnistui puolitoista tonnia painavan kapselin osuessa Kuuhun 24 sekuntia myöhässä neuvostoliittolaisten tiedemiesten laskemasta ajasta, joka oli 00.08 Suomen aikaa perjantaina.

Uutistoimisto Tass sanoi, että alus "saavutti Kuun pinnan kello 1.08.24 Myrskyjen meren kohdalla Kopler-kraaterin länsipuolella". Tass sanoi, että "useimmat pehmeään laskeutumiseen tarvittavat operaatiot suoritettiin aluksen lähestyessä Kuuta".

Uutistoimisto lisäsi: "Joitakin operaatioita ei kuitenkaan saatu suoritetuksi suunnitelmien mukaan ja niitä on vielä kehitettävä. Huomattava määrä käytännön tietomateriaalia saatiin kuitenkin matkan aikana."

Yksityiskohtaisempien tietojen puuttuminen antoi aihetta spekulaatioihin, että avaruusalus olisi törmännyt Kuun pintaan pehmeän laskeutumisen sijasta, joka olisi vienyt Neuvostoliiton huomattavaan johtoon kilpailussa Kuun valloituksesta Yhdysvaltain kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!