Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lihaa syövä antennisieni on outo, elävä katiska

Tiede
 
mbari
Chondrocladia lyra näyttää merenpohjaan kyhätyltä antennilta. Se on merkillinen, lihaa syövä sienieläin.
Chondrocladia lyra näyttää merenpohjaan kyhätyltä antennilta. Se on merkillinen, lihaa syövä sienieläin. Kuva: mbari

Marsista löytyi vettä. Seuraavaksi haaveillaan elämän jäljistä. Punaisen planeetan pintaa kansoittamaan on aikojen saatossa kuviteltu erilaisia hattivatteja, mutta omalta palloltammekin löytyy merkillisiä otuksia aivan riittämiin.

Kalifornian edustan Montereynlahti kuuluu siihen viiteen prosenttiin valtameristä, joka on ehditty tutkia. Kolmen kilometrin syvyydessä merenpohja on synkkää nälkämaata.

Sinne on itsensä pystyttänyt Chondrocladia lyra, erikoinen sienieläin. Se on piirrossarjan Paavo Pesusienen murhanhimoinen serkku. C. lyra nimittäin syö lihaa. Sen ulokkeet ovat täynnä takiaismaisia koukkuja, joihin pienet äyriäiset takertuvat. Rimpuilu ei auta. Antennisieni työntää haarakkeensa uhrin ruumiinonteloista sisään ja sulattaa sitä hiljalleen.

Antennimainen muoto maksimoi otuksen pinta-alan, koska ruokaa ei merenalaisessa autiomaassa kovin taajaan kävele vastaan. Sienieläin on kuin lihaa syövä katiska.

Valkoiset pallot antennien kärjessä ovat sukusoluja. Ne irtoavat merivirtoihin ja toivon mukaan törmäävät himokkaaseen, lisääntymiskykyiseen sienieläimeen pimeyden uumenissa.

Hiljaisen romanssin omena ei kauas puusta putoa. Munista kehittyvät toukat porautuvat lähistön merenpohjaan. Jonain päivänä ne surmaavat hankajalkaisia vanhempiaan paremmin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!