Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiskeksintö: Kauneuslaastari silottaa rypyt ja annostelee lääkkeet

Tiede
 
Helsingin Sanomat
esa tanskanen
Laastari tuottaa sähkövirtaa, joka laajentaa huokosia.
Laastari tuottaa sähkövirtaa, joka laajentaa huokosia. Kuva: esa tanskanen

Teknologian tutkimuskeskus VTT on kehittänyt laastarin, joka tehostaa ihonhoitotuotteiden ja lääkkeiden imeytymistä ihoon. Kauneuslaastari on kertakäyttöinen, ja se liimataan ihoon tavallisen laastarin tapaan, kerrotaan VTT:n tiedotteessa. Laastarin salaisuus on heikko sähkövirta, jota se tuottaa sisältämänsä sokerin ja ilman avulla hapettamalla ja pelkistämällä. Samaan tapaan toimivat tavalliset paristot. Sähkövirta avaa hikihuokoset ja -kanavat puolet isommiksi, mikä edesauttaa aineiden imeytymistä.

Kaksi viikkoa kestäneessä kokeilussa onnistuttiin lisäämään ihon kollageenisäikeitä 90 prosentilla, kun laastarin alle siveltiin ihon kasvutekijöitä sisältävää seerumia. Kollageeni lisää ihon kimmoisuutta eli vähentää ryppyjä. Ilman laastarin apua seerumilla ei havaittu merkittävää vaikutusta. Myös ihon aineenvaihdunta vilkastui laastarin ansiosta. Se palautui kuitenkin normaaliksi vartissa laastarin poistamisen jälkeen.

Kosmetologit ovat hyödyntäneet sähköä ennenkin, mutta laastarin tuottama varaus on aiempia tekniikoita miedompi. Laastarissa syntyvää sähkövirtaa ei tutkijoiden mukaan edes tunne. Nyt VTT hakee yrityskumppania, jotka hoitaisi keksinnön kaupallistamisen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!