Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sinivalkoinen kelmi jemmaa jyvänsä urkkijoilta

Tiede
 
tim zurowski bia
Kalifornianpensasnärhi hallinnoi jopa satoja kätköjä.
Kalifornianpensasnärhi hallinnoi jopa satoja kätköjä. Kuva: tim zurowski bia

Hallitus ajaa Suomeen osakeomistukset piilottavaa hallintarekisteriä. Jos kalifornianpensasnärhellä olisi kädet, se näyttäisi nyt peukkua. Tämäkin muodollisesti sinivalkoinen kelmi jemmaa omaisuutensa urkkijoiden ulottumattomiin ja paistattelee säästöjensä turvin Kalifornian auringossa.

Kalifornianpensasnärhi ei ole mikään tavallinen taukki, vaan kuuluu eliittiin. Varislinnut ovat siivekkäistä fiksuimpia, ja pensasnärhet edustavat niistäkin terävintä kärkeä.

Lintu varastoi talveksi ruokaa kätköihin, joita voi olla jopa 200. Lintu muistaa kätköpaikat täydellisesti ja osaa jopa ennakoida ruoan pilaantumista. Se tyhjentää huonommin säilyvät ravintovarastot ensimmäisenä.

Kalifornianpensasnärhi on kädellisten ja delfiinien lisäksi ainoa tunnettu eläin, joka osaa suunnitella tällä tavoin tekemisiään. Se myös laskee, mitä muut linnut tietävät sen puuhista.

Vain ihmisellä on ruumiinkokoonsa nähden suuremmat aivot kuin pensasnärhellä.

Pensasnärhet pyörittävät todellista kleptokratiaa. Alempia lintuja pensasnärhi katsoo nokanvartta pitkin ja ryövää niiltä sen minkä pystyy. Nokkimisjärjestyksessä ylempänä olevia se tarkkailee ja harhauttaa parhaansa mukaan.

Lintu järjestelee omistuksiaan rivakasti, jos epäilee kätkönsä paljastuneen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!