Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nao on tekniikkaa päästä varpaisiin

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Aldebaran
1 Kosketusvalikko käynnistämiseen.2 Ohjausyksikkö sisältää liike- ja käytösohjeet, puheen- ja kasvojentunnistuksen, puheen syntetisoinnin, muistin ja internetkytkennän.3 Mikrofonit toimivat korvina ja paikantavat puheen tulosuunnan.4 Videokamera kuvaa etäympäristöä.5 Videokamera kuvaa kasvoja ja lukee tekstiä.6 Kaiuttimet vahvistavat robotin puheen.7 Ledit ilmaisevat tunnetilaa väreillä.8 Ultraääniluotaimet havainnoivat ympäristöä.9 Gyroskooppi tarkkailee ja vakauttaa asentoa.10 Kosketustunnistin kontaktien hallintaan.11Tarttuma-anturit auttavat poimimaan esineitä.12 Anturit tarkkailevat asentoa.
1 Kosketusvalikko käynnistämiseen.2 Ohjausyksikkö sisältää liike- ja käytösohjeet, puheen- ja kasvojentunnistuksen, puheen syntetisoinnin, muistin ja internetkytkennän.3 Mikrofonit toimivat korvina ja paikantavat puheen tulosuunnan.4 Videokamera kuvaa etäympäristöä.5 Videokamera kuvaa kasvoja ja lukee tekstiä.6 Kaiuttimet vahvistavat robotin puheen.7 Ledit ilmaisevat tunnetilaa väreillä.8 Ultraääniluotaimet havainnoivat ympäristöä.9 Gyroskooppi tarkkailee ja vakauttaa asentoa.10 Kosketustunnistin kontaktien hallintaan.11Tarttuma-anturit auttavat poimimaan esineitä.12 Anturit tarkkailevat asentoa. Kuva: Aldebaran

Pepperin pikkuveli Nao on sosiaalisten palvelurobottien varhainen versio, joka syntyi 2009. Se tekee parhaillaan koevierailuja suomalaisissa hoivakodeissa. Naokin osaa seurustella, hakea tietoa verkosta, tanssia, pelata ja auttaa pikkuaskareissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!