Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viheltäjäsammakon parinvalinta on kaoottista kuin suomalaisilla muovijulkkiksilla

Tiede
 
Michael ja Petricia fodgen
Monivalintatilanteessa viheltäjäsammakko häkeltyy ja valitsee kilpakosijoista keskinkertaisimman.
Monivalintatilanteessa viheltäjäsammakko häkeltyy ja valitsee kilpakosijoista keskinkertaisimman. Kuva: Michael ja Petricia fodgen

Televisio tursuaa taas turhanpäiväisiä sinkkuohjelmia. Tiedemiehetkin seuraavat viidakon tähtösiä paratiisissa, mutta paikan päällä Keski-Amerikassa. Siellä keimailee viheltäjäsammakoihin kuuluva Engystomops pustulosus, jonka parinvalinta on yhtä kaoottista kuin suomalaisilla muovijulkkiksilla.

Pimeän tullen sammakot kerääntyvät kosintakarkeloihinsa. Urokset älisevät äänirakot pulleina hurmatakseen naaraan. Naaraan suosikki on monimutkainen, nopea kutsuhuuto. Toiseksi eniten sitä viehättävät matalat äänet, jotka viittaavat kookkaaseen könsikkääseen.

Naaras kuitenkin häkeltyy, kun tilanteeseen tuodaan kolmas, selkeästi huonoin vaihtoehto. Naaras empii ja valitseekin keskimmäisen kosijan, joka ei sitä aluksi juuri miellyttänyt.

Äkkipäätöstä voi selittää muuttuja, joka toisi jännitystä television sinkkuohjelmiinkin. Pariutuvat sammakot ovat akuutissa hengenvaarassa. Eräs lepakkolaji kuulee sammakon kutsuhuudot ja nappaa sulhon suihinsa, jos se mölyää liian pitkään.

Jos kaikki menee hyvin eikä kukaan kuole, naaras saa lopulta keskinkertaisen siippansa. Rupinen könsikäs rojahtaa naaraan päälle ja alkaa polkea. Naaras erittää limaa, jota uros vispaa takajaloillaan vaahdoksi. Tästä vaahtopesästä syntyy pian pieniä nuijapäitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!