Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skitsofrenian tulehdusteoria vahvistui

Tiede
 
Helsingin Sanomat

Tuore tutkimus on löytänyt skitsofrenialle alttiiden potilaiden aivoista tunnusmerkin, joka voidaan havaita jo ennen sairauden puhkeamista.

Tutkimuksessa havaittiin, että aivojen immuunisolut, mikrogliat, ovat yliaktiivisia potilailla, joilla on suuri riski sairastua skitsofreniaan, mutta joilla sairaus ei ole vielä puhjennut.

Englantilainen Imperial College värväsi tutkimukseen 14 potilasta, jotka olivat vainoharhaisia ja joilla oli hallusinaatioita mutta joilla ei vielä ollut ollut psykoosia. Tällaisista potilaista 25–30 prosenttia sairastuu jossakin vaiheessa skitsofreniaan.

Koeryhmän potilailla mikrogliat olivat aktiivisempia kuin terveillä, mutta eivät yhtä aktiivisia kuin skitsofreenikoiksi diagnosoiduilla potilailla. Tämä viittaa siihen, että mikrogliojen ylläpitämä tulehdus voi olla osatekijä skitsofreniassa.Jos skitsofreniaan liittyy tulehdusta, sairauden hoito voi muuttua suuresti tulevaisuudessa. Mahdollisesti skitsofrenian puhkeaminen voitaisiin kokonaan estää lääkehoidolla. Nykyiset lääkkeet vaikuttavat lähinnä hermosolujen toimintaan, eivät immuunijärjestelmään.

Tutkimuksen julkaisi American Journal of Psychiatry.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!