Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Toukka paapoo loisen jälkeläisiä kuin hallitus veropakolaisia

Tiede
 
Grosman
Thyrinteina leucocerae -perhosen toukka suojelee loispistiäisen toukkia, vaikka ne ovat vähällä jäytää sen hengiltä.
Thyrinteina leucocerae -perhosen toukka suojelee loispistiäisen toukkia, vaikka ne ovat vähällä jäytää sen hengiltä. Kuva: Grosman

Hallitus tekee kaikkensa veronkiertäjien suojelemiseksi. Ensi vuoden ajan ulkomaille varojaan jemmanneet armahdetaan, jos he ilmoittavat itse omaisuudestaan.

Tällainen "tehokkaan katumisen" pykälä löytyy luonnostakin. Sitä hyödyntää erityisen taitavasti Amerikoissa elävä Glyptapanteles-loispistiäinen, joka munii eräiden perhosten toukkiin. Kasvavat pistiäistoukat mutustavat isännän sisuskaluja varoen kuitenkin tärkeitä elimiä.

Lopulta loiset, joita voi olla jopa 80, kaivautuvat ulos isännästä ja koteloituvat lähistölle. Isäntä jää ihmeen kaupalla henkiin. Pienen katumuksen eleenä toukat luovat kuorensa ulos tullessaan ja tilkitsevät näin isännän kyljissä ammottavat aukot.

Luulisi, että lurjuksille hyvät lähtökohdat tarjonnut, nääntynyt toukka nyt hurjistuisi ja antaisi pakeneville kepuleille isän kädestä. Mutta ei. Toukka alkaakin kutoa silkkiä loispistiäisen koteloituneiden toukkien suojaksi ja paapoo niitä kaikin tavoin. Saalistajatkin se ajaa karkuteille.

Miksi ihmeessä? Kas, kaikki loiset eivät poistukaan toukasta, vaan sisälle jää pari vaikutusvaltaista kaveria. Ne erittävät isännän käytöstä muokkaavia kemikaaleja.

Ne vetelevät sisäpiirissä naruista varmistaen, että toverit saavat armahduksen ja elävät jatkossakin paksusti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!