Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisen stereotyyppi myy terveysruoan

Tiede
 
HS

Sukupuolisilla stereotypioilla on yllättävän voimakas vaikutus ihmisten ruokavalintoihin. Kanadalaisen tutkimuksen mukaan ihmiset pitävät enemmän epäterveellisestä ruoasta, jos se tulee maskuliinisessa pakkauksessa, ja terveellisestä ruoasta, jos se tulee feminiinisessä pakkauksessa.

Kokeessa kadulta värvätyt vapaaehtoiset saivat syödäkseen samanlaisia muffineja, jotka olivat erilaisissa pakkauksissa. Osassa oli sana mega ja kuvassa jalkapalloa pelaavia miehiä. Toisissa esiintyi sana terveys ja kuva esitti ballerinaa. Muissa pakkauksissa stereotypioita sekoitettiin: mega yhdistettiin ballerinaan ja terveys pallon kanssa painiviin miehiin. Ihmiset pitivät selvästi enemmän muffineista, joissa stereotypioita ei sekoitettu, vaikka kaikki muffinit olivat sinänsä samanlaista pullamössöä.

Toisessa tutkimuksessa havaittiin, että liian pitkälle vietyinä stereotypiat kääntyvät myyntiä vastaan. Kun vapaaehtoisille annettiin muffineja, joissa luki tosimiehen muffini ja taustalla oli sama jalkapallokuva kuin aiemmassa kokeessa, ihmiset eivät pitäneet muffineista eivätkä halunneet maksaa niistä.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!