Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ontoksi epäilty kohde syöksyy Kuun takaa kohti Maata – tutkijat hämillään

Tiede
 
Tuija Salmi
WT1190F on tähän saakka pysynyt piilossa tiedeyhteisön silmiltä Kuun toisella puolella.
WT1190F on tähän saakka pysynyt piilossa tiedeyhteisön silmiltä Kuun toisella puolella. Kuva: Tuija Salmi

Maan kiertoradalle osuu marraskuussa mystinen kohde, joka on kooltaan 1–2 metriä. Englantilaisen Nature-verkkolehden mukaan WT1190F-nimellä kutsuttu kohde päätyy Intian valtamereen noin 65 kilometrin etäisyydellä Sri Lankan rannikosta.

WT1190F palaa lähes kokonaan tai kokonaan osuessaan Maan ilmakehään.

Yleensä maan kiertorataa lähestyvien kohteiden osumapaikkaa ei kyetä ennustamaan näin tarkasti. Avaruusromuksi epäillystä kohteesta erikoisen tekee myös se, että kohde havaittiin vasta lokakuun alussa. WT1190F on tähän saakka pysynyt piilossa tiedeyhteisön silmiltä Kuun toisella puolella.

Kohteen havaitsi ensimmäisenä yhdysvaltalaisen Arizonan yliopistossa toimiva Catalina Sky Survey -ryhmä, joka on perustettu tarkkailemaan asteroideja ja komeettoja, jotka kulkevat läheltä maan kiertorataa. Ensialkuun kohteen luonne vaikutti tutkijoiden tekemien laskelmien perusteella hyvin oudolta.

Naturen tietojen mukaan maata lähestyvä kohde on todennäköisesti ontto. Se tarkoittaisi, että WT1190F on ihmisen valmistama. Tiedeyhteisö pitää todennäköisenä, että kohde on peräisin jostakin Maasta vuosikymmenien aikana lähetetystä avaruusaluksesta tai -raketista.

”Kyseessä on kadonnut palanen avaruushistoriaa, joka on tullut vainoamaan meitä”, sanoo Massachusettesissa sijaitsevan Harvard–Smithsonianin astrofyysikko Jonathan McDowell.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!