Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asiantuntija uskoo, että Nobel tulee suomalaiselle melko pian

Tiede
 
Tutkija uskoi Nobel-palkinnon tulevan pian Suomeen
Tutkija uskoi Nobel-palkinnon tulevan pian Suomeen
Helsingin yliopiston ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (Vatt) yhteinen julkistalouden professori Markus Jäntti esitti 2015 Sanomatalossa järjestetyssä Nobel-keskustelussa, että taloustieteilijä Bengt Holmströmin pitäisi saada Nobel-palkinto. Kuvaus ja leikkaus: Terhi Liimu HS

Suomalaista Nobel-palkintoa ei tarvitse odottaa kauaa, veikkaa Helsingin yliopiston ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (Vatt) yhteinen julkistalouden professori Markus Jäntti. Hän nosti esille taloustieteilijä Bengt Holmströmin.

”Olisi hyvin hämmästyttävää, jos hän ei melko pian saisi Nobel-palkintoa”, Jäntti sanoi torstaisessa Nobel-keskustelussa.

Suomalaistutkijat pohtivat Suomen Nobel-menestyksen puutetta Sanomatalon Mediatorilla torstai-iltapäivänä järjestetyssä paneelissa.

Jäntti lisäsi, että Bengt Holmström on opiskellut ja tehnyt uransa Yhdysvalloissa. Paneelin tutkijat pohtivat sitä, kuinka maakohtaisia Nobel-palkinnot enää tulevaisuudessa voivat olla – onhan jokainen huippututkija kiertänyt eri maiden yliopistoja.

Tutkijat saivat ehdottaa Nobelin arvoista suomalaistutkimusta omalta alaltaan, jolloin mainituksi tuli myös syöpätutkimus, kvanttifysiikka, ihmisgenetiikka ja kannustinjärjestelmätutkimus.

Professori Juha Äystö huomautti, että tämän vuoden fysiikan Nobel-palkituissa mainittiin myös tutkimusryhmä.

”Siinä mielessä, jos Cern-tutkimus saisi joskus Nobelin, saisimme Suomeen ainakin pienen osan”, Äystö sanoi.

Yleisötilaisuudessa keskustelivat Jäntin ja Äystön lisäksi Helsingin yliopiston immunologian professori Seppo Meri sekä Helsingin yliopiston epigenetiikan ja genetiikan professori Minna Nyström.

Tilaisuuden juonsivat HS:n tiedetoimituksen esimies Jukka Ruukki sekä vapaa tiedetoimittaja Tiina Raevaara.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!