Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nasa etsii uusia astronautteja

Tiede
 
Nasa
Astronautti Scott Kelly valmistautuu Kansainvälisellä avaruusasemalla. avaruuskävelyyn, joka on tarkoitus tehdä kuudes marraskuuta.
Astronautti Scott Kelly valmistautuu Kansainvälisellä avaruusasemalla. avaruuskävelyyn, joka on tarkoitus tehdä kuudes marraskuuta. Kuva: Nasa

Tässä tilaisuus hurjapäisille: Yhdysvaltain avaruusvirasto Nasa hakee astronauteiksi halukkaita koulutukseen.

Uudelle astronauttikandidaattien luokalle otetaan hakemuksia joulukuun 14. päivästä helmikuun puoliväliin. Hyväksyttyjen nimet julkistetaan vuonna 2017.

Tällä hetkellä Nasan palveluksessa on 47 astronauttia. Lisää tarvitaan, koska tarkoitus on aloittaa uudestaan miehitetyt avaruuslennot Yhdysvaltain maaperältä. Sukkulalennot keskeytettiin vuonna 2011.

Toinen syy uuden astronauttikurssin aloittamiselle on se, että on valmistauduttava lennättämään ihmisiä Marsiin. Sitä varten toteutetaan ulkoavaruuteen suunnattuja tutkimusmatkoja.

Nasa kertoo työnhakuilmoituksessaan, että tulevat astronautit pääsevät lentämään Amerikassa valmistetuilla kaupallisilla avaruusaluksilla, kuten Boeing CST-100 Starlinerilla ja SpaceX Crew Dragonilla. Niiden ansiosta jokaiselle lennolle voidaan ottaa kuuden sijaan seitsemän miehistön jäsentä. Tämä kaksinkertaistaa ajan, jonka astronautit voivat omistaa tutkimukselle avaruudessa.

Lisäksi Nasan kehitteillä oleva Orion-avaruusalus on tarkoitus laukaista ensilennolle vuonna 2021.

Astronautiksi hakevalla täytyy olla vähintään kandidaatintutkinto insinööritieteiden, biologian, fysiikan tai matematiikan alalta. Pitkä hakuprosessi sisältää muun muassa haastatteluja ja lääketieteellisiä kokeita. Niitä ei läpäise, ellei näkö ole täydellinen ja verenpaine hyvä. Muiden kuin Yhdysvaltain kansalaisten ei kannata edes yrittää.

Seula on tiheä. Edellisellä kierroksella hakijoita oli yli 6 000. Kahdeksan pääsi koulutukseen.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!