Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Borman ja Lovell aikovat lentää alusvaatteisillaan

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 marraskuussa. Amerikkalaiset avaruuslentäjät Frank Borman ja James Lovell aikovat viettää suurimman osan tulevasta kaksiviikkoisesta avaruusmatkastaan puettuina pitkiin alushousuihin.

Tätä asua ei ole valittu niinkään näön vuoksi – sillä kukapa katselisi ikkunasta? – vaan mukavuuden takia. Tähän asti kaikki amerikkalaiset avaruuslentäjät ovat olleet vankeina jäykissä, epämukavissa avaruuspuvuissaan.

Pukujen parhaana puolena on se, että jos avaruusaluksen kammio joutuu äkkiä epäkuntoon ja paine laskee, puvut toimivat hengenpelastajina. Avaruuspuvun riisuminen vie noin seitsemän minuuttia. Pukeutuminen vie 12 minuuttia.

Jos kammion paine alenee vaarallisessa määrin kun Borman ja Lovell ovat riisuutuneina tyhjiössä kiitävässä aluksessaan, he joutuvat maksamaan mukavuudesta hengellään.

Concorde-kone edistyy

Englannin ja Ranskan lentokonetehtailla eletään ensi vuosikymmenissä, sillä yliäänen nopeudella lentävän Concorde-suihkumatkustajakoneen koetyypin ensimmäiset osat alkavat valmistua. – – –

Englantilaisten osuudesta huolehtii valtion tukemana British Aircraft Corporation (BAC), ja työ on keskittynyt yhtymän Filton-tehtaille Bristoliin, jossa noin 2 000 kaikkiaan 7 000 työntekijästä ahertaa tuottaakseen lentokoneen, jolla Lontoon ja New Yorkin välinen lentoaika lyhennetään nykyisestä runsaasta seitsemästä tunnista hieman yli kolmeen tuntiin – ensi vuosikymmenellä pystyy liikemies lentämään Euroopasta Yhdysvaltoihin aamulla, neuvottelemaan viitisen tuntia ja palaamaan kotiinsa yöksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!