Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat löysivät 3 230 ihmiselle välttämätöntä geeniä, joiden mutaatiot ovat hengenvaarallisia

Tiede
 
Miki Yoshihito / Wikimedia Commons
Dna:n emäkset jonossa Miraikan-museossa Tokiossa.
Dna:n emäkset jonossa Miraikan-museossa Tokiossa. Kuva: Miki Yoshihito / Wikimedia Commons

Noin 20 000 geenistämme 3 230 on niin tärkeitä, että emme tule toimeen ilman niitä. Jos jokin näistä geeneistä mutatoituu, alkio yleensä kuolee tai syntyy ihminen, joka on liian sairas lisääntyäkseen – eikä tuo geenivariaatiokaan pääse periytymään.

Elintärkeät geenit löytyivät valtavassa tutkimuksessa, jota johti geneetikko Daniel MacArthur MIT-korkeakoulun ja Harvardin yliopiston Broad-instituutista. Hän otti yhteyttä eri maissa työskenteleviin, omia eksonien kokoelmiaan keränneisiin tutkijaryhmiin. Eksonit ovat varsinaisia geenejä, eli dna:n proteiineja koodaavia osia.

MacArthurille ja hänen kollegoilleen kertyi yhteensä 60 000 ihmisen eksonia. Määrä on suurempi kuin missään aiemmassa tutkimuksessa. Kokoon saadusta aineistosta löytyi kymmenen miljoonaa geenivariaatiota, eli kohtaa, jossa on eroja ihmisten välillä.

Ryhmä laski, montako muunnelmaa joka geenillä pitäisi olla, jos muutokset syntyisivät sattumalta. He vertasivat tulostaan aiemmissa tutkimuksissa löytyneiden variaatioiden lukumäärään. Näin paljastuivat 3 230 geeniä, joissa ei ole huomattu lainkaan variaatioita tai niissä on ollut paljon odotettua vähemmän sellaisia muutoksia, jotka häiritsevät geenin toimintaa.

Tutkimus on lähetetty vertaisarvioituun tiedelehteen, mutta sitä ei ole vielä julkaistu. Siitä kuitenkin kertoi Science.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!