Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kummituseläintä ei kaamos masenna

Tiede
 
Per Andre Hoffmann
Kaakkois-Aasian kummituseläimet viihtyvät pimeässä, mutta ahdistuvat neljän seinän sisällä.
Kaakkois-Aasian kummituseläimet viihtyvät pimeässä, mutta ahdistuvat neljän seinän sisällä. Kuva: Per Andre Hoffmann

Marraskuu masentaa. Toimistotyöläiset tapittavat valoisan ajan tietokoneen näyttöä ja poistuvat töistä silmät seisoen pimeyteen.

Pieni kummituseläin tuntee ehkä sympatiaa meitä, kaukaisia serkkujaan kohtaan. Se tarraa puunoksaan kuin ihminen aamulla lämpimään peittoon ja haluaisi vain olla yksin pimeässä.

Veikeät kummituseläimet tunnetaan niiden valtavista silmistä, jotka ovat isommat ja painavammat kuin eläimen aivot. Kummituseläin ei pysty liikuttamaan silmiään, mutta sen pää kääntyy 180 astetta, joten se pystyy vaivatta tarkkailemaan ympäristöään.

Päivisin otus lepää oksalla, ja öisin se saalistaa hyönteisiä ja pieneläimiä. Laiskalta vaikuttava kummituseläin pystyy nappaamaan jopa lepakon lennosta sille päälle sattuessaan.

Kummituseläimet lirkuttelevat toisilleen ultraäänellä. Ne piipittävät jopa 70 kilohertsin taajuudella. Ihmisen kuuloalueen yläraja on 20 kilohertsiä.

Näiden pienten kädellisten elämäntapa on kovin suomalainen. Ne ovat ujoja, yksinäisiä ja tekevät kaikkensa välttääkseen kontaktia.

Neljän seinän sisällä ne ajautuvat jopa itsemurhaan: kummituseläin ahdistuu vankeudessa ja voi alkaa hakata päätään esineisiin. Lemmikiksi kummituseläin ei siis todellakaan sovellu, vaikka kovin söpö ihmisen silmään onkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!