Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:ssa valmisteilla uusi jättiläismäinen kantoraketti

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1965 marraskuussa. Yhdysvaltain uusi jättiläisraketti, Saturnus-5, joka valmistuu lähivuosina, pystyisi kuljettamaan 12 avaruuslentäjää Marsiin, sanoi Yhdysvaltain rakettiohjelman johtaja Wernher von Braun Astronautics and Aeronautics-lehden marraskuun numerossa.

Von Braunin suunnitelman mukaan astronautit lentäisivät Marsiin vuonna 1984 ja palaisivat takaisin kaksi vuotta myöhemmin. Hänen johtamansa Marshallin avaruuslentokeskus on suunnitellut kolmivaiheisen Saturnus-5 raketin, joka pystyy kuljettamaan 140 tonnin hyötykuorman avaruuteen. Sen ensimmäisen lennon pitäisi tapahtua vuonna 1967, ja puolisentoista vuotta myöhemmin sen pitäisi kuljettaa kolmimiehinen Apollo-ryhmä kuuhun.

– – – Saturnus-5 on niin suuri, että vain puolet sen voimasta tarvittaisiin kohottamaan avaruuteen kaikki tähän mennessä lähetetyt miehitetyt ja miehittämättömät amerikkalaiset avaruusalukset. Sitten Yhdysvaltain on ratkaistava, mitä se aikoo tehdä tällä valtavalla nostovoimalla, von Braun kirjoitti.

Hän ehdotti, että sitä käytettäisiin 12 avaruuslentäjän lähettämiseen Marsiin tutkimaan ”punaista planeettaa” puolentoista vuoden ajan. Lentäjät olisivat Marsissa siksi, kunnes toinen avaruusalus saapuisi maasta noutamaan heidät kotiin.

Paino, joka säästettäisiin jättämällä paluuraketti tulemaan myöhemmin, käytettäisiin kuljettamaan laitteita ja tarvikkeita, joita tarvitaan hengissä pysymiseen vihamielisellä kiertotähdellä.

”Jos kongressi niin sallii, saisimme seuraavana vuonna riittävästi määrärahoja heidän noutamiseensa”, von Braun totesi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!