Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miehet syövät enemmän yrittäessään tehdä vaikutuksen naiseen – tutkijat kehottavat sekä miehiä että naisia rauhoittumaan

Tiede
 
Julia Weckman
Miehet söivät naisseurassa tuplasti enemmän pizzaa.
Miehet söivät naisseurassa tuplasti enemmän pizzaa. Kuva: Julia Weckman

Miehet syövät tavallista enemmän istuessaan naisen seurassa, kertoo uusi yhdysvaltalaistutkimus.

Cornellin yliopiston tutkimuksessa tarkkailtiin miesten ja naisten syömistä erilaisissa seurueissa. Tutkimus toteutettiin kahden viikon aikana lounastunneilla italialaisessa ravintolassa, jossa tarjoiltiin pizzaa ja salaattia buffetpöydästä.

Miehet söivät 93 prosenttia (1,44 palaa) enemmän pizzaa ruokaillessaan naisten kanssa, verrattuna tilanteeseen, jossa pöydässä istuu vain muita miehiä. Salaattiakin miehet kuluttivat naisten seurassa 86 prosenttia enemmän.

Tulokset perustuvat 105 henkilön otokseen.

Tutkijoiden mukaan miehet näyttävät syövän paljon tehdäkseen vaikutuksen. Tutkimuksessa ei pystytty erittelemään, yritettiinkö syömisellä todistaa paremmuutta muihin miehiin verrattuna vai saada naisseuralaisen huomio. Tutkijat selittävät ilmiötä sillä, että syömisellä mies osoittaa olevansa hyvässä kunnossa.

Tiedostamaton syömisen lisääminen naisen seurassa on ristiriitaista, sillä ylensyönti johtaa usein paino-ongelmiin ja vartalotyyppiin, jota ei pidetä puoleensavetävänä. Evoluutiopsykologian kannalta pullistelu toimisi siis juuri päinvastoin kuin sen pitäisi.

Naisten ruokailukäyttäytyminen pysyi samankaltaisena seurasta riippumatta. Tosin miesten seurassa naiset tunsivat syöneensä normaalia enemmän ja kiireisemmin, vaikka näin ei todellisuudessa ollut.

Tutkija Kevin Kniffing kertoi Los Angeles Timesille, mitä tutkimuksesta kannattaa oppia.

”Ihmisten täytyisi rauhoittua ruokaillessaan vastakkaisen sukupuolen kanssa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!