Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luonnon läheisyys vähentää rikollisuutta ja lisää yhteenkuuluvuutta

Tiede
 
Leif Rosas / redstar
Keskuspuisto tuo luontoa lähelle helsinkiläisiä ja vantaalaisia.
Keskuspuisto tuo luontoa lähelle helsinkiläisiä ja vantaalaisia. Kuva: Leif Rosas / redstar

Luonnon läheisyys näyttää vähentävän rikollisuutta ja lisäävän yhteenkuuluvuuden tunnetta. Monitieteinen tutkimusryhmä teki päätelmän analysoituaan brittiläisten raportoimia tunteita luontosuhteestaan ja yhteisöllisyyden kokemuksistaan, ja vertaamalla niitä rikollisuuslukuihin.

Tutkijat huomasivat, että luonnon läheisyys muodostui merkittäväksi tekijäksi yhteisöllisyyden kokemisessa, vaikka analyysissa huomioitiin sosioekonominen asema, asukastiheys ja työttömyysaste.

Luonnon läheisyys selitti raportin mukaan 8 prosenttia vaihtelusta yhteisöllisyyden kokemuksissa ja 4 prosenttia rikollisuuden määrässä. Tutkijoiden mukaan lähellä sijaitseva luonto ehkäisee rikollisuutta jopa alueilla, joiden sosioekonominen asema on huono.

Löydöstä tekee merkittävän myös se, että raportin mukaan yksilölliset ennustavat tekijät, kuten tulot, sukupuoli, ikä ja koulutus selittävät vain kolme prosenttia varianssista.

Tutkijat huomauttavat kuitenkin, että luontosuhteen ja yhteisöllisyyden kokemuksen hyötyjä on vaikea erotella ja mitata.

Tutkimus julkaistiin Bioscience-lehdessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!