Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raskauspahoinvointiin on roppakaupalla kotikonsteja

Tiede
 

Raskauspahoinvointiin ei ole parantavaa hoitoa. On kuitenkin turvallisia kotikonsteja, jotka saattavat auttaa. Etenkin syömiseen liittyviä neuvoja on paljon, mutta varsinaisia tutkimustuloksia vähän.

Lääkkeitä ei pidä käyttää omatoimisesti, vaan ainoastaan lääkärin valvonnassa.

Ensimmäiseksi kannattaa kokeilla sitä, että syö rauhallisesti ja hyvin pureskellen pieniä annoksia sellaista ruokaa, joka maittaa.

On hyvä napostella jotain aamulla jo ennen kuin nousee vuoteesta. Monesti auttaa, kun välttää vaikkapa rasvaa ja voimakkaita mausteita sekä rasvassa paistettuja ruokia. Kylmät ruoat maistuvat monille paremmin kuin lämpimät. Yksilöiden väliset erot ruoka-aineiden sietämisessä ovat kuitenkin suuria.

Jos jokin yököttää, sitä ei pidä syödä. Sitä mitä saa syötyä ja mikä pysyy sisällä, sopii syödä usein.

Jääpaloja imeskelemällä voi saada nestettä, ellei juominen onnistu.

B6-vitamiini on tutkimuksissa todettu toimivaksi ja turvalliseksi hoidoksi raskauspahoinvointiin, vaikka sen vaikutusmekanismia ei tunnetakaan. Sitä on lihassa, kalassa, munankeltuaisessa, maidossa, hiivassa ja täysjyväviljassa. Lisäksi sitä saa apteekista ilman reseptiä.

Jos pahoinvointiin liittyy närästystä, se kannattaa hoitaa hyvin, tarvittaessa lääkkeillä, koska närästyksen kuriin saaminen helpottaa pahoinvointia monilla odottajilla.

Aina kun voi, kannattaa levätä. Väsymys saattaa pahentaa kuvotusta.

Erilaiset rentoutustavat, kuten musiikin kuuntelu, lempeä hieronta ja silittely, saattavat auttaa. Ainakaan niistä ei ole haittaa.

Joskus raskauspahoinvointi on niin sanottua ehdollistunutta pahoinvointia. Kun on monena aamuna peräkkäin oksentanut vaikkapa hampaiden harjauksen yhteydessä, pelkkä hammasharjan tai kylpyhuoneen näkeminen voivat aiheuttaa oksennusrefleksin. Tällaista ennakointia pystytään vaimentamaan samalla poisoppimisen menetelmällä, jolla hoidetaan fobioita. Siinä hankalaan tilanteeseen yhdistetään rentoutusta ja rauhoittavia mielikuvia.

Akupunktio ja akupainanta ovat turvallisia hoitomuotoja, mutta se mihin ne perustuvat, on arvoitus. Kukaan ei tiedä, miksi juuri ranteen sisäsyrjän neiguan-pisteeseen painaminen vaimentaa pahoinvointia. Tutkimuksessa se lievitti vakavaakin raskauspahoinvointia tehokkaammin kuin muualle painaminen.

Lisää tietoa raskauspahoinvoinnin hoidosta lopujo.fi-sivuilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!