Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nasa suunnittelee liikkuvaa ”kemikaali­läppäriä” Maan ulkopuolisen elämän havaitsemiseen

Tiede
 
Nasa
Nasan ”kemikaaliläppäri” on suurin piirtein samankokoinen kuin kuvassa näkyvä kannettava tietokone.
Nasan ”kemikaaliläppäri” on suurin piirtein samankokoinen kuin kuvassa näkyvä kannettava tietokone. Kuva: Nasa

Yhdysvaltain avaruustutkimuskeskus Nasa kehittelee parhaillaan uudenlaista laitetta etsimään merkkejä Maan ulkopuolisesta elämästä.

Suurin piirtein kannettavan tietokoneen kokoinen laite on saanut Nasalta lempinimen ”kemikaaliläppäri”. Se on eräänlainen liikkuva laboratorio, joka on tarkoitettu kulkemaan esimerkiksi planeetan tai kuun pinnalla ja etsimään poimimistaan näytteistä elämälle välttämättömiä amino- ja rasvahappoja.

Molempia voi löytyä myös elinkelvottomista paikoista. Uuden laitteen kehittyneen tekniikan uskotaan kuitenkin auttavan selvittämään, kertovatko löydetyt amino- tai rasvahapot todella siitä, että alueella on ollut elämää.

”Tämä on ensi askel kohti täysin kannettavaa ja automaattista välinettä, joka pystyy toimimaan kentällä”, arvioi laitteen kehitystyössä mukana oleva Fernanda Mora.

Tutkijat toivovat voivansa lähettää laitteen lähitulevaisuudessa esimerkiksi Marsiin tai Jupiterin kuun Europan pinnalle. Siitä uskotaan olevan hyötyä myös omalla planeetallamme, kun erilaisia näytteitä pystyttäisiin analysoimaan jo suoraan tutkimuspaikalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!