Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Synnytys vastaa rankkaa urheilua – tutkimuksessa paljastui, että toipuminen voi kestää kuukausia

Tiede
 

Yhdysvaltalainen tutkimusryhmä tarkasteli synnyttäneitä naisia magneettikuvauksilla. Kävi ilmi, että naisilla esiintyi samantyyppisiä pieniä murtumia kuin urheilijoilla. Synnyttäneillä kertyi myös nestettä lihaksiin, kuten urheilijoilla käy rankan suorituksen jälkeen.

Tutkimuksen mukaan jopa yli 15 prosenttia synnyttäneistä sai parantumattomia vammoja alaruumiiseensa. Tutkija Janis Miller kertoo tutkimustiedotteessa, että naisille uskotellaan liian usein heidän toipuvan synnytyksestä kuudessa viikossa. Harva kuitenkaan toipuu niin nopeasti. Joidenkin tutkittavien toipuminen kesti jopa 8 kuukautta.

Toipumista ei tutkimuksen mukaan takaa edes ahkera lantionpohjan lihasten vahvistaminen. Jotkut äidit kokivat, että heidän vammansa johtui laiskasta lihasharjoittelusta.

Miller korostaa, että tutkittavat äidit kuuluivat riskiryhmiin. Tutkimuksellaan hän haluaa tuoda esiin, että synnytyksistä toipuminen on yksilöllistä.

”Emme yritä sanoa, että kaikkien täytyisi käydä synnytyksen jälkeen magneettikuvauksissa, tai ettei lantionpohjan lihaksia kannattaisi harjoittaa. Tärkeintä on uskaltaa hakeutua erikoislääkärin vastaanotolle, mikäli toipuminen tuntuu liian hitaalta”, Miller summaa tiedotteessa.

Tutkimuksen julkaisi American Journal of Obstetrics and Gynecology.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!