Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijoiden päätelmä: Miehet keksivät huumorin

Tiede
 

Huumorintajun tiedetään olevan tärkeä kriteeri parinvalinnassa. Nyt tutkijat selvittivät, vaikuttaako kertojan äänen korkeus vitsin hauskuuteen.

Brittitutkijat soittivat koehenkilöille nauhalta niin sanottuja one-linereita, eli lyhyitä sutkautuksia. He huomasivat, että naiset nauroivat riippumatta äänen korkeudesta, mutta miehillä huvittuneisuus riippui vitsailijan äänestä.

Naisten nauravaisuus on todistettu aiemminkin: Robert Provinen johtamassa tutkimuksessa havaittiin, että jos seurueeseen kuuluu molempien sukupuolien edustajia, naiset nauravat selvästi enemmän kuin miehet.

Brittitutkimuksessa raamikkaat ja dominoivat miehet nauroivat enemmän jutuille, joiden kertojalla oli matala ääni. Korkeaäänisemmät taas pitivät korkeaäänisempien vitsejä hauskempina.

Itsensä dominoiviksi määritelleet miehet myös valitsivat matalaäänisiä vitsinkertojia todennäköisemmiksi kavereikseen. Tavallisia ääninauhoja kuunnellessaan he eivät tehneet äänen korkeuteen perustuvaa valintaa.

Voimakkaat ja dominoivat miehet kaverustuvat siis todennäköisemmin keskenään. Tästä tutkijat päättelivät, että huumori on saattanut kehittyä helpottamaan miesten välistä yhteistyötä esimerkiksi metsästyksessä.

Tutkimuksen julkaisi Evolution & Human Behavior.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!