Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijat löysivät uuden dinosauruslajin, joka käveli takajaloillaan ja oli spanielin kokoinen

Tiede
 
Näin tutkijat löysivät uuden dinosauruslajin
Näin tutkijat löysivät uuden dinosauruslajin
Kiinassa Xinjiangin maakunnassa löydettiin uusi kasvinsyöjädinosaurus Hualianceratops wucaiwanensis. Huom. videossa ei tekstitystä.

Dinosaurusten sukupuu on täydentynyt uudella lajilla. Yhdysvaltalaistutkijoiden löytyämä laji kuuluu sarvipäisten ceratopsien sukuun, mutta sillä ei ollut sarvia.

Hualianceratops wucaiwanensis oli spanielin kokoinen, takajaloillaan kävelevä kasvinsyöjälisko, joka eli 160 miljoonaa vuotta sitten. Jo tunnetuista lajeista se muistuttaa eniten Yinlong downsia, mutta uusi laji on vantterampi.

Löytö tehtiin Kiinassa Xinjiangin maakunnassa. Uuden lajin olemassaolo pääteltiin pääkallon ja jalan osista. Samasta fossiilista löytyi myös Yinlong downsin jäämiä, mikä laajentaa tietämystämme hirmuliskojen monimuotoisuudesta. Löytö todistaa, että ceratopseista eli jo myöhäisen jurakauden alussa monia eri lajeja.

Tutkija Fenglu Han Kiinan yliopistosta kertoo uuden lajin paljastumisen olevan merkittävä askel dinosaurusten evoluution ymmärtämiseksi.

”Nyt tiedämme, että sarvipäisten sukuun kuuluvia dinosauruksia oli olemassa samaan aikaan kuin Guanlongeja, joka taas oli varhainen T-rexin sukulainen. Guanalong saattoi uhata sarvipäisiä lajeja”, Han selittää tutkimustiedotteessa.

Tutkimuksen julkaisi Plos One.

Portia Sloan Rollings
Hualianceratops wucaiwanensiksen pään malli piirrettiin löydösten perusteella.
Hualianceratops wucaiwanensiksen pään malli piirrettiin löydösten perusteella.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!