Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaljuja parannettu leikkaamalla NL:ssa

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Venäläissyntyinen filmitähti Yul Brynner.
Venäläissyntyinen filmitähti Yul Brynner.

1965 joulukuussa. Moskovalainen tri Gennadi Mamontov väittää voivansa parantaa kaljun leikkaamalla potilaalta suikaleen päänahkaa.

Hän sanoi hidastaneensa potilaittensa hiustenlähtöä, kokonaan pysäyttäneensä sen tai jopa saaneensa aikaan uusien hiusten kasvun 89 potilaalle 107 koehenkilöstä kolmen vuoden aikana. Vain 11 tapausta epäonnistui.

Hänen hoitonsa perustuu lääkärien nykyään suosimaan teoriaan, jonka mukaan kaljuus johtuu liian kireästä päänahasta. Teorian mukaan sitkeä kudoskypärä muodostuu päänahkaan ja kasvaa iän mukana.

Paksuuntuessaan se venyttää päänahkaa ja katkaisee verenkierron hiusjuuriin, jolloin ilman ravintoa jäävät hiukset kuolevat. Naisten tukka säilyy tämän teorian mukaan, koska heidän kallonsa ovat kapeampia kuin miesten, eikä päänahka pääse kiristymään yhtä paljon.

Mamontov sanoi arvelleensa, että tämän kireyden poistamisen pitäisi parantaa kaljuuntuminen. Vuonna 1962 hän alkoi tehdä viiltoja potilaiden päänahkaan ja poistaa ohuita suikaleita kiristynyttä ihoa.

Sadasta potilaasta vain 11 hiustenlähtö ei edes hidastunut. Mamontov sanoikin heidän kaljuutensa luultavasti johtuneen muista syistä. Hän huomautti kuitenkin, että hoito tehoaa vain nuoriin miehiin, joiden hiustenlähtö on vasta alussa.

Yul Brynnerille ei kukaan voi enää mitään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!