Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nasa tietää jo, kuinka Kuolemantähti rakennettaisiin – insinööri kertoo, miten

Nasan insinöörin mukaan Kuolemantähden kaltaisen valtavan avaruusaseman voisi rakentaa esimerkiksi asteroidin pinnalle.

Tiede
 
Lucasfilm
Kuolemantähti-avaruusaseman rakentaminen ei ole mahdotonta, arvioi Nasan insinööri.
Kuolemantähti-avaruusaseman rakentaminen ei ole mahdotonta, arvioi Nasan insinööri. Kuva: Lucasfilm

Tähtien sota -elokuvissa esiintynyt, planeettojen tuhoamiseenkin kykenevä Kuolemantähti-avaruusasema on innoittanut teknologia-asiantuntijoita jo pitkään.

Päteviä suunnitelmia kuun kokoisen avaruusaseman rakentamiseksi ei ole kuitenkaan löytynyt – hankkeen rahoituksesta puhumattakaan. Se ei ole kuitenkaan estänyt Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan työntekijöitä haaveilemasta omasta mekaanisesta taivaankappaleesta.

Nasan avaruustekniikkakeskus Jet Propulsion Laboratoryn insinööri Brian Muirhead on yksi näistä haaveilijoista. Wired-lehdelle antamassaan haastattelussa hän kertoo oman visionsa Kuolemantähden kaltaisesta avaruusasemasta.

Toisin kuin Tähtien sota -elokuvien diktatuurivaltio Imperiumi, Muirhead ei aloittaisi aseman rakentamista kuljettamalla vaivalloisesti kaikkia sen rakennusaineita avaruuteen. Muirheadin mukaan Kuolemantähden pohjana voitaisiin käyttää asteroidia, Aurinkoa kiertävää suurta kivistä kappaletta.

”Metalliaines voitaisiin löytää sieltä”, hän selittää. ”Sinulla on kaikki orgaaninen aines sekä vettä – kaikki rakennusmateriaali, jota Kuolemantähti tarvitsee.”

Aseman kokoaminen valmiin perustan päälle laskisi siis rakennuskustannuksia selvästi. Tuore vesi voisi myös helpottaa asteroidiasemalle ensimmäiseksi asettuvan miehistön oloja.

Vedenkään löytäminen asteroidien pinnalta ei ole vain tieteiskuvitelmaa. Kansainvälinen tutkimushanke paljasti jo kaksi vuotta sitten, että ainakin yksi kaukainen asteroidi pitää sisällään valtavan määrän vettä.

Muirhead ei tällä hetkellä työskentele aktiivisesti Kuolemantähti-visionsa parissa. Mutta kovin uskomattomalta suunnitelma ei silti kuulosta, sillä hän on mukana hankkeessa, jossa Nasan astronautin on määrä laskeutua asteroidille ja kaapata se kiertämään omaa Kuutamme.

Tämä tapahtuu kuitenkin aikaisintaan ensi vuosikymmenen alussa, joten edes pienimuotoinen Kuolemantähti-hanke ei ole toteutettavissa ainakaan lähivuosina.

Video Nasan hankkeesta alla. Video on katsottavissa myös suoraan Youtubesta.

Lisäksi Yhdysvaltain Valkoinen talo on ilmoittanut varsin suoraan, ettei se tue Kuolemantähden rakentamista saati planeettojen räjäyttämistä.

Yhdysvaltain hallinto kertoi kannastaan vuonna 2013 sen jälkeen, kun kymmenettuhannet yhdysvaltalaiset olivat antaneet nimensä Kuolemantähden rakentamista tukevaan kansalaisadressiin.

"Hallitus jakaa toiveenne työpaikkojen luomisesta ja voimakkaasta kansallisesta puolustuksesta, mutta Kuolemantähteä ei ole näköpiirissä", Valkoisen talon tiede- ja avaruusosaston päällikkö Paul Shawcross kirjoitti vastauksessaan.

Katso myös Nyt.fin video siitä, mitä tapahtuisi, jos Tähtien sotien Imperiumi hyökkäisi Helsinkiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!