Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Tarjoilijan vyötärönympärys vaikuttaa siihen, tilaatko jälkiruokaa

Pulska tarjoilija innostaa syömään ja juomaan enemmän kuin hoikka, osoitti tutkimus.

Tiede
 

Jos kuvittelit itse valinneesi suupalasi ja palanpainikkeesi ravintolassa, olet ainakin pikkuisen väärässä.

Tilauksiisi vaikuttavat tutkimusten mukaan omien mieltymystesi lisäksi ainakin musiikki, valaistus ja pöytäsi sijainti.

Listan jatkoksi voidaan lisätä vielä sinua palvelleen tarjoilijan vyötärönympärys, kertoo Environment and Behavior -tiedelehden julkaisema tutkimus. Siitä kertoo myös uutispalvelu EurekAlert.

Yhdysvaltalaisen Cornellin yliopiston Ruoka- ja brändilaboratorion tutkimuksessa tutkijat tarkkailivat vajaan 500 ruokailijan ateriointia kaikkiaan 60 yhdysvaltalaisessa ravintolassa.

Tutkijat listasivat asiakkaiden tilaamat ruuat ja juomat. Lisäksi he pistivät muistiin asiakkaiden ja heidän tarjoilijansa painoindeksin.

Yllättäen pulskien tarjoilijoiden asiakkaat tilasivat neljä kertaa todennäköisemmin jälkiruokaa ja 17 prosenttia enemmän alkoholijuomia, tutkijat havaitsivat.

Kaikkein voimakkaimmin hänen ulkomuotonsa vaikutti laihoihin ruokailijoihin.

”Kukaan ei mene ravintolaan aloittamaan dieettiä. Sen tuloksena olemme tavattoman herkkiä vihjeille, jotka antavat meille luvan tilata ja syödä, mitä haluamme”, selittää tutkimusta johtanut Tim Döering.

Jos kuitenkin haluat pitää ravintola-aterian kalorit kurissa ja vastustaa ympäristön vihjeitä, kanssatutkija Brian Wanskin neuvoo kehittämään omia nyrkkisääntöjä tilaamiseen.

”Jos päätät jo ennen ravintolaan astumista tilata joko alku- tai jälkiruuan, mutta et molempia, voi se olla parhaita tapoja puolustaa dieettiäsi”, hän ehdottaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!