Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nadine osaa hymyillä tervehtiessään –vaikka onkin robotti

Tiede
 
NTU
Professori Nadia Thalmann (oik.) johti Nadine-robotin kehittämistä.
Professori Nadia Thalmann (oik.) johti Nadine-robotin kehittämistä. Kuva: NTU

Nadine on robotti, joka on yksilö, sanoo singaporelaisen yliopiston tutkija kehittämästään ihmisen kaltaisesta robotista.

Nanyangin Teknillisen yliopiston tiedotteen mukaan Nadine-robotti osaa käyttäytyä ja olla ystävällinen. Se vastaa hymyillen tervehdykseen, kättelee ja katsoo silmiin puhuessaan.

Nadine myös muistaa kohtaamansa ihmisen nimen ja senkin, mistä ihmisen kanssa keskusteli. Nadinen persoonallisuudesta kertoo se, että sen mieliala vaihtelee.

Käyttöohjelman yliopisto kertoo muistuttavan esimerkiksi Applen Siriä tai Microsoftin Cortanaa.

Nadine on kasvoiltaan kuin luojansa, professori Nadia Thalmann. Robottien tutkimuksessa yhdistyvät paitsi tietojenkäsittelytiede ja insinööritieteet myös kielitiede, psykologia ja niin edelleen.

Thalmannin mukaan alkaa olla aika keskustella, voiko robotteja käyttää kohta liukuhihnan ohella esimerkiksi toimistoissa ja jopa kodeissa.

Sosiaaliset robotit saattavat olla vastaus työvoiman vähenemiseen, Thalmann sanoo. Ne voisivat toimia lasten ja ikääntyneiden kumppaneina tai ja jopa terveydenhoidossa.

Sosiaalisista roboteista nousi kesällä esille jo markkinoille tullut japanilainen Pepper, josta ensimmäiset tuhat kappaletta myytiin loppuun heti.

Japanilaiset robotin kehittäjät sanoivat Pepperin olevan ensimmäinen robotti, jolla on monipuoliset tunteet. Pepperistä kertoi esimerkiksi Helsingin Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!