Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Linnunpoikanen uhittelee esittämällä vaarallista

Tiede
 
Santiago David Rivera ja Wendy Valencia / Chicagon yliopisto
Tuhkalaulutyrannin poikanen matkii pörröistä ja myrkyllistä Megalopygidae-perhosentoukkaa.
Tuhkalaulutyrannin poikanen matkii pörröistä ja myrkyllistä Megalopygidae-perhosentoukkaa. Kuva: Santiago David Rivera ja Wendy Valencia / Chicagon yliopisto

Pohjois-Korean uusin ydinpommi oli vieno tussahdus, mutta sai maailman varpailleen.

Valtiot toimivat aivan kuin yksittäiset eliöt: kokiessaan itsensä uhatuksi ne alkavat pullistella ja esittää vaarallista. Ruoka-apua saadakseen ne osaavat käyttäytyä hetken kiltisti.

Tuhkalaulutyranni Laniocera hypopyrra on eteläamerikkalainen varpuslintu. Hieman kookkaamman pohjoiskorealaisen sukulaisensa tyyliin aikuinen lintu sonnustautuu tuhkanharmaaseen kokovartaloasuun. Poikasilla sen sijaan on kirkkaanoranssi höyhenpeite ja piikikkäät sulat.

Viidakko on täynnä vaaroja, ja poikanen suojautuu niiltä matkimalla erästä hyvin myrkyllistä perhosen toukkaa. Donald Trumpin hiuslisäkettä muistuttavat pörröiset Megalopygidae-heimon perhosentoukat ovat näet erittäin ikäviä ja pisteliäitä, ja niistä kannattaa ottaa mallia vaikeina aikoina.

Yksin pesään jätetty poikanen painautuu maahan ja liikuttaa päätään sivuttain, jolloin se muistuttaa hitaasti liikkuvaa Megalopygidae-toukkaa. Poikasen erikoinen höyhenpeite takaa lähes täydellisen yhdennäköisyyden. Tällaisen matkimisstrategian kehittyminen on vaatinut todella kiperät elinolosuhteet.

Kun emo saapuu pesään ruoan kanssa, poikanen ei luota aluksi siihenkään. Nälkiintyneenä se kuitenkin herpaantuu, kunnes palaa rooliinsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!