Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sielulliset tekijät syynä sydäntauteihin

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 tammikuussa. Sielulliset seikat ovat sydänsairausten synnyssä hyvin tärkeänä tekijänä – ravinnolla ja sen laadulla ei ole niin suurta osuutta kuin yleensä aina on korostettu, paitsi tietenkin liikalihavuus johtaa sairausten syntyyn, sanoi neuvostoliittolainen professori L. A. Mjasnikov, joka tiistaina esitelmöi Helsingissä lääkäreiden seminaarissa.

Verisuonten kalkkeutuminen, korkea verenpaine ja sydänverisuonten sairaudet ovat vaikeana ongelmana joka puolella maailmaa. Neuvostoliitossa Mjasnikovin instituutti on erikoistunut tutkimaan ja hoitamaan vain sydän- ja verisuonisairauksia, joista yli 50 prosenttia on henkisen paineen aiheuttamia.

Veren kolesterolipitoisuudella ei sairauksien synnyssä ole professori Mjasnikovin mielestä niin suurta merkitystä kuin aina on uskottu, sillä noin 70 prosentilla sydänvikaisista on normaali kolesterolipitoisuus veressään. Myöskään ilmastotekijöiden vaikutukseen sydäntautien synnyssä ei professori Mjasnikov usko.

Perinnöllisyystekijöitä on vielä tutkittu hyvin vähän, koska usein sama ympäristö, sama työ ja sama ravinto voivat olla syynä perheessä esiintyviin sydän- ja verisuonisairauksiin.

Mjasnikovin instituutissa on 350 sairaspaikkaa, lisäksi on sairaalaan liittyneinä kolme erillistä parantolaa, joihin toipilaat lähetetään. Puolen vuoden sairasloman jälkeen suurin osa sydänveritulppapotilaista yritetään sijoittaa entiseen työhönsä, ja suurta painetta koetetaan helpottaa. Henkiset tekijät ovat siis hoidossakin etusijalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!