Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marihuana ei ole syy älyn alamäkeen

Tiede
 
Kirsi Heikkinen

Nuorten marihuanan käyttö on tutkimuksissa kytketty älykkyyden, muistin, keskittymiskyvyn ja verbaalisten kykyjen heikentymiseen. On kuitenkin ollut epäselvää, johtuvatko pulmat suoraan kannabiksesta.

Uusi yhdysvaltalainen tutkimus selvitti marihuanan yhteyttä älyllisten kykyjen seurantatutkimuksista, joihin osallistui yhteensä 3 000 kaksosta. Koehenkilöiden älykkyyttä mitattiin 9–12-vuotiaana, ja testit toistettiin 17–20-vuotiaana.

Marihuanan käyttäjien testitulokset olivat huonompia kuin ei-käyttäjien. Lisäksi älykkyys laski merkitsevästi kannabiksen käyttäjillä esimurrosiän ja aikuisuuden välissä. Käytön määrällä ei kuitenkaan ollut vaikutusta alamäkeen, tutkijat huomasivat.

Siksi he ottivat seuraavaksi vertailuun vain kaksosparit, joissa toinen kaksonen käytti marihuanaa ja toinen ei. Nyt älykkyystestien tuloksissa ei löytynyt eroja. Tutkijoiden mukaan tulos vihjaa, että nuorilla kannabiksenkäyttäjillä havaittu tiedollisten kykyjen heikkeneminen ei juonnu marihuanan myrkyllisyydestä hermosoluille vaan perheympäristöstä. Tutkimuksen julkaisi Pnas.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!