Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Prof. Erämetsä keksinyt nyt tunnelmavalaistuksen

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 tammikuussa. Professori Olavi Erämetsä on nyt kehittänyt hehkulampun, joka luo aivan uudenlaista tunnelmavaloa.

Suomalaisen professorin keksintö esitellään helmikuussa Airamin osastolla Lontoon kansainvälisessä valaistusalan näyttelyssä. Parin viikon kuluttua se esitellään myös Suomessa.

Professori Erämetsän lamppukeksintö perustuu tiettävästi harvinaisten maametallien hyväksikäyttöön lampun materiaalissa. Harvinaiset maametallit ovatkin olleet professori Erämetsän erikoisala. Näiden kohdalla hän teki vuosi sitten uuden alkuainelöydön. Hän onnistui ensimmäisenä erottamaan prometiumin luonnosta, kun prometiumia tähän saakka on saatu vain ydinfysiikan avulla keinotekoisesti.

Lampputehtaasta ei tässä vaiheessa tahdottu antaa yksityiskohtaisempia tietoja keksinnöstä, koska se lähiaikoina esitellään julkisuudelle. Asiantuntijain kertoman mukaan kuitenkin muutamilla harvinaisten maametallien oksideilla on se ominaisuus, että ne lasiin lisättynä muuttavat lampun valo-ominaisuutta.

Lampputehtaasta kerrottiin, että nyt kehitetty Neolux kohdehehkulamppu antaa erittäin miellyttävän tunnelmavalaistuksen. ”Naiset ovat siinä valossa kuin kauneuskuningattaria”, totesi eräs lampputehtaan insinööri.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!