Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kaiken maailman dosentit” saivat tiedeviestinnän palkinnon

Tiede
 

Tiedetoimittajien liitto on palkinnut ”kaiken maailman dosentit” tiedeviestinnän palkinnolla. Sen otti vastaan Suomen dosenttiliiton puheenjohtaja Tom Frisk keskiviikkona.

”Kaiken maailman dosentit” viittaa pääministeri Juha Sipilän tokaisuun Ylen A-studiossa viime vuonna. Pääministeri oli harmistunut yhteiskuntasopimuksen kaatumisesta, ja hänen tulkittiin kaataneen syytä tieteentekijöiden niskaan.

Suomen tiedetoimittajain liitto toteaa, että tutkittua tietoa on Suomessa aina arvostettu ja että tieteen vapautta pitää puolustaa. Toimittajille ”päivystävä dosentti” on tutkija, jolta saa tutkittua tietoa ja joka osaa arvioida uuden tiedon merkitystä.

Vuoden tiedetoimittajan palkinnon sai Vesa Vanhalakka Aamulehdestä. Vanhalakka, 57, on työskennellyt Aamulehdessä ulkomaantoimittajana ja vuodesta 2002 lähtien tiedetoimittajana.

Hän kiittää Aamulehteä mahdollisuudesta syventyä tieteeseen. Hän sanoo miettivänsä aihetta valitessaan, saako siitä myös lukijoita kiinnostavan jutun.

”Jotkut sanovat, että toimittajan tulisi itsepintaisesti tehdä juttuja aiheista, jotka ovat todella tärkeitä. Mutta vaikka aihe olisi kuinka tärkeä, sillä ei ole mitään merkitystä, jos kukaan ei lue juttua.”

Tiedeviestinnän palkinnon sai myös bloggaaja Anja Nystén. Hän on kemiantekniikan diplomi-insinööri ja tietokirjailija. Kemikaalikimara-blogissaan Nystén kirjoittaa ymmärrettävästi kemiasta.

Verkossa kemikaaleista liikkuu paljon väärää tietoa, huhuja ja suoranaista pelottelua. Tiedetoimittajain liitto kiittää Nysténiä siitä, että hän varoittaa kuluttajia silloin kun se on perusteltua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!