Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luna 9 otti laskeutumisensa jälkeen kuvia kuun pinnasta

Tiede
 
Helsingin Sanomat
Neuvostoliiton satelliitin kuukuvat napattiin Englantiinkin.
Neuvostoliiton satelliitin kuukuvat napattiin Englantiinkin.

1966 helmikuussa. Ensimmäisen kerran historiassa valokuvasi ihmisen valmistama laite kuuta kuun pinnalta. Miehittämättömän neuvostoliittolaisen satelliitin Luna 9:n ottamat kuvat vastaanotettiin maassa, sekä Neuvostoliitossa että Englannissa.

Jordell Bankissa Englannissa sijaitsevan observatorion tiedemiehet, jotka laitteineen tavoittivat Luna 9:n lähettämät signaalit, kutsuivat kuvia sensaatiomaisiksi. he kertoivat, että kuvissa erottui selvästi kallioita kuun pinnalla.

Moskovassa saivat kuitenkin vain viranomaiset nähdä Lunan lähettämät kuvat. Neuvostoliittolaisten on odotettava siihen asti, kunnes viranomaiset ovat tutkineet kuvat ja päättäneet, mitä näytetään omalle kansalle ja mitä muulle maailmalle.

Luna 9:n onnistui tehdä ensimmäinen pehmeä lasku kuuhun torstai-iltana ja lähettää neljä kertaa tutkimusaineistoa takaisin maahan, kertoi virallinen uutistoimisto Tass. Itse laskeutumista ja sen yhteydessä saatua tutkimusaineistoa pidetään elintärkeänä yrityksille lähettää ihminen kuuhun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!