Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieteen viikko: Tässä ovat viikon merkittävimmät tiedeuutiset

Tiede
 
Ueslei Marcelino / Reuters
Zikavirus on lievä, mutta voi aiheuttaa sikiölle vakavan kehityshäiriön.
Zikavirus on lievä, mutta voi aiheuttaa sikiölle vakavan kehityshäiriön. Kuva: Ueslei Marcelino / Reuters
Zikavirus leviää Etelä-Amerikassa

Syntyviä lapsia uhkaava zikavirus leviää Etelä-Amerikassa. Maailman terveysjärjestö (WHO) on julistanut hätätilan. Virus on hyttysen välittämä, mutta nyt sen on kerrottu tarttuneen ihmisestä toiseen seksissä. Sairaus on lievä, mutta voi aiheuttaa sikiölle vakavan kehityshäiriön.

Älykännykän valo häiritsee teinin unta

Älypuhelimen tuijottelu illalla valojen sammuttamisen jälkeen häiritsee nuorten unta ja menestymistä koulussa, yhdysvaltalainen tutkimus toteaa. Älylaitteiden niin sanottu sininen valo voi viivästyttää melatoniinin tuotantoa ja vaikeuttaa nukahtamista.

Vanhakin koiraa oppii uusia temppuja!

Lähes sadan koiran tutkimus osoitti, että myös ikääntynyt koira oppii uusia temppuja, jos palkintona on herkkupala. Tosin ikääntynyt koira oppii vähän hitaammin kuin nuorempi. Itävaltalaisen tutkimuksen päätelmä on inhimillinen: vanhojen koirien ajattelu ei ole yhtä joustavaa kuin nuorempien.

Fuusioreaktorin koe onnistui Saksassa

Saksan liittokansleri Angela Merkel oli käynnistämässä stellaraattori-tyyppistä fuusioreaktoria, joka ensimmäisen kerran kokeili vetyplasmaa. Aikaisemmat kokeet on tehty heliumilla. Vetykaasun lämpötila nousi hetkeksi 80 miljoonaan asteeseen. Koereaktorin tarkoitus on kokeilla plasman hallintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!