Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ihmisen tulevaisuus esillä Tampereen tieteen päivillä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 helmikuussa. Fantastisin ihmisen kehittämiseksi hahmotelluista menetelmistä on ns. geneettinen kirurgia. Tämä merkitsee sitä, että haitallisia perintötekijöitä korvataan ”virheettömillä”. Teoreettiset mahdollisuudet onnistumiseen ovat olemassa, mutta todellisuudessa on tuloksiin päästy vasta bakteeritasolla.

Vanhempien valinta-menetelmän mukaan tulisi valistus- ja neuvontatoiminnan avulla saada ihmiset ottamaan aviopuolison valinnassa huomioon myös perinnöllisyystieteelliset seikat.

Biologisesti katsoen menetelmällä on selvä vastaavuutensa eläimen- ja kasvinjalostustoiminnan alueella, mutta psykologisesti vaikeudet ovat kuitenkin ilmeiset ja varmaankin voittamattomat, sanoi prof. Oksala.

Kaikkien yllättävimmältä tuntuvan mahdollisuuden ihmisen rodulliseen parantamiseen on äskettäin tuonut esiin maailmankuulu perinnöllisyystieteilijä H.H. Muller. Hän pitää mahdollisena perustaa yleisiä ja yhteisiä ”siittiösolupankkeja”, joihin tallennettaisiin syväjäädytettyinä pitkiksi ajoiksi eteenpäin eri suhteissa poikkeuksellisen korkeatasoisiksi tunnustettujen miesten siittiösoluja.

Sieltä saisivat näitä soluja tilata ne henkilöt, jotka haluaisivat saada perheeseensä tietyn korkealle arvostamansa henkilön jälkeläisiä.

Perinnöllisyystieteilijä oivaltaa, että riittävän yleisesti omaksuttuna tämä menetelmä lyhyessä ajassa todella pystyisi tuottamaan maailmaan huomattavia määriä korkeatasoisia yksilöitä, totesi prof. Oksala.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!