Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gravitaatioaallot ja muut viikon merkittävimmät tiedeuutiset

Tiede
 
Ligo-ohjelman julkaisema video selittää gravitaatioaallot
Ligo-ohjelman julkaisema video selittää gravitaatioaallot
Yhdysvaltalainen Ligo-ohjelma on havainnut ensimmäisen kerran historiassa painovoima-aaltoja. Tutkimusohjelma julkaisi poikkeuksellista havaintoa selittävän englanninkielisen videon.
Gravitaatioaallot nähtiin

Albert Einstein ennusti gravitaatioaallot sata vuotta sitten, ja nyt ne vihdoin nähtiin. Kahden mustan aukon yhteentörmäys 1,3 miljardia vuotta sitten lähetti matkaan painovoima-aallot, jotka näkyivät Ligo-tutkimuslaitteissa Yhdysvalloissa. Löydös on selvää Nobel-ainesta.

Euroopan metsät muuttuneet ilmaston lämmittäjiksi

Euroopan metsät ovat laajentuneet huimasti 250 vuodessa, mutta ne sitovat aikaisempaan vähemmän hiiltä ja lämmittävät ilmastoa. Näin laskee mallinnuksessaan eurooppalainen tutkimusryhmä. Syynä ovat heidän mukaansa metsätalous ja siirtyminen havupuihin. Suomalaistutkija kiistää asian.

Lenkkeily hellii aivoja, ei voimatreeni

Rotat pantiin lenkkeilemään, tekemään intervalliharjoituksia ja voimailemaan. Samalla tutkijat seurasivat, miten uusia soluja syntyy oppimisen kannalta tärkeällä aivoalueella. Vain lenkkeily lisäsi solujen syntyä.

Jo viikon loma lihottaa

Lomassa piilee terveysriski, sillä se lihottaa. Kuudessa viikossa ihmisten paino nousi keskimäärin 400 grammaa tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa. Alkoholia ilmeisesti kulautellaan lomalla liikaakin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!