Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Testosteroni kohentaa miehen kuntoa ja mieskuntoa

Tiede
 
Kirsi Heikkinen

Kun mies ikääntyy, testosteroni vähenee. Moni mies tuntee uupumusta. Seksihalut hiipuvat.

Tutkimuksissa on todettu, että hoito testosteronilla lisää ikämiesten lihaksia ja vähentää rasvakudosta. Havainnot testosteronin muista vaikutuksista ovat olleet ristiriitaisia.

Asiaa kartoitettiin nyt 12 yhdysvaltalaisessa yliopistossa. Kolmiosaiseen tutkimukseen osallistui 790 vähintään 65-vuotiasta miestä, joiden testosteronin oli osoittautunut verikokeessa matalaksi.

Osalle miehistä annettiin testosteronia geelinä, osalle lumegeeliä vuoden ajan. Tehoa mitattiin 3, 6, 9 ja 12 kuukautta hoidon aloittamisestä sekä vuosi kuurin jälkeen.

Kävi ilmi, että testosteronia saaneiden miesten seksuaaliset kyvyt ja halut elpyivät.

”Näyttää siltä, että hoidosta on hyötyä miehille, joiden testosteroni on vähentynyt pelkän iän takia”, professori Thomas Gill sanoo Yalen yliopistosta.

”Tulos on vakuuttava erityisesti seksuaalisen kyvyn kannalta.”

Fyysinen kunto sekä vireys näyttivät myös kohenevan testosteronin ansiosta ainakin jonkin verran. Miesten mieliala oli hieman parempi. Masennuksen oireita ilmeni vähemmän kuin lumetta saaneilla.

Vaikka erot sinänsä olivat varsin pieniä, testosteroni näytti petraavan miehen käsitystä itsestään.

”Havaitsimme, että testosteroni paransi miesten vaikutelmaa siitä, että heidän seksuaalinen halunsa, kuntonsa, energiansa ja terveytensä ylipäätään on entistä parempi”, Gill sanoo.

Tutkijoiden mukaan testosteronikuurista ei ilmennyt haittoja, mutta hoidon turvallisuus pitää vielä varmistaa isolla otannalla.

Tutkimuksen julkaisi New England Journal of Medicine.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!