Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avaruusturisteille alus tuhoutuneen tilalle

Tiede
 
Virgin Galactic / Jack Brockway
VSS Unity pystyy viemään kuusi turistia kerralla avaruuteen. Jo yli 700 ihmistä on varannut paikan.
VSS Unity pystyy viemään kuusi turistia kerralla avaruuteen. Jo yli 700 ihmistä on varannut paikan. Kuva: Virgin Galactic / Jack Brockway

Yksityinen avaruuslentoja tarjoava yhtiö Virgin Galactic julkisti viime viikon lopulla Kaliforniassa uuden aluksen, jolla se aikoo viedä turisteja avaruuteen. Koneen nimi on VSS Unity. Yhtiön mukaan se on nyt turvallinen.

Virgin Galactic oli pisimmällä pyrkimyksessä lennättää maksavia turisteja avaruuteen, kun sen koelentokone hajosi ilmassa lokakuussa 2014. Yksi lentäjä kuoli ja toinen loukkaantui. Se viivästytti hanketta.

Avaruuden rajana pidetään yleisesti sataa kilometriä. VSS Unity vie lähivuosina sataan kilometriin kerrallaan kaksi pilottia ja kuusi matkustajaa.

Rakenteeltaan se on hyvin samanlainen kuin yhtiön ensimmäinen koelentokone SpaceShipTwo. VSS Unityssa on kuitenkin estetty se, että pilotti alkaa vakauttaa aluksen siivekkeitä liian aikaisin. Juuri se aiheutti onnettomuuden 2014.

VSS Unity aloittaa pian koelennot Mojaven aavikon yllä eteläisessä Kaliforniassa. Sen nousu- ja laskupaikka on kaupallinen avaruussatama New Mexicon osavaltiossa.

Yli 700 ihmistä on jo varannut lennon Virgin Galacticilta. Yksi paikka maksaa 250 000 dollaria eli vajaat 230 000 euroa.

Ensimmäisistä avaruusturisteista kilpailee Jeff Bezosin yhtiö Blue Origin. Sen kantoraketti New Shepard on kahdesti vienyt tyhjän miehistökapselin yli sataan kilometriin. Kapseli palaa Maahan laskuvarjolla.

Oikaisu 24.2 kello 13: Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, Elon Musk ei omista Blue Origin -yhtiötä. Sen omistaa Jeff Bezos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!