Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksityinen Virgin Galactic -yritys: Uusi avaruusalus vie turistit turvallisesti avaruuteen

Tiede
 
Virgin Galactic / Jack Brockway
VSS Unity pystyy viemään kuusi turistia kerralla avaruuteen. Jo yli 700 ihmistä on varannut paikan.
VSS Unity pystyy viemään kuusi turistia kerralla avaruuteen. Jo yli 700 ihmistä on varannut paikan. Kuva: Virgin Galactic / Jack Brockway

Yksityinen avaruuslentoja tarjoava yhtiö Virgin Galactic julkisti viime viikon lopulla Kaliforniassa uuden aluksen, jolla se aikoo viedä turisteja avaruuteen.

Koneen nimi on VSS Unity, ja yhtiö väittää että se on nyt turvallinen.

Virgin Galactic oli vielä yli vuosi sitten ehkä pisimmällä pyrkimyksessä lennättää maksavia turisteja avaruuteen. Lokakuussa 2014 aiempi koelentokone kuitenkin hajosi ilmassa. Koelennolla kuoli yksi lentäjä ja toinen loukkaantui. Se viivästytti hanketta.

Avaruuden rajana pidetään yleisesti sataa kilometriä.

VSS Unity vie lähivuosina sataan kilometriin kaksi pilottia ja kuusi matkustajaa. Rakenteeltaan se on hyvin samanlainen kuin yhtiön ensimmäinen koelentokone SpaceShipTwo.

VSS Unityssa on kuitenkin estetty se, että pilotti voisi vakauttaa aluksen perän siivekkeitä liian aikaisin. Juuri se aiheutti onnettomuuden 2014.

VSS Unity aloittaa pian koelennot Mojaven aavikon yllä eteläisessä Kaliforniassa. Se kohoaa ilmaan kaupallisesta avaruussatamasta New Mexicon osavaltiosta. Turistit palaavat Maahan samalla aluksella.

Yli 700 ihmistä on jo varannut lennon Virgin Galacticilta. Yksi paikka maksaa 250 000 dollaria eli vajaat 230 000 euroa.

Kisassa ensimmäisestä avaruusturistista on mukana myös Jeff Bezosin yhtiö Blue Origin. Sen kantoraketti New Shepard on jo kahdesti vienyt tyhjän miehistökapselin yli sadan kilometrin. Kapseli palasi ja palaa Maahan laskuvarjolla.

Oikaisu 24. 2 kello 13.00: Toisin kuin jutussa väitettiin, Elon Musk ei omista Blue Origin -yhtiötä. Sen omistaa Jeff Bezos.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!