Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avaruuskoirat jo NL:n televisiossa

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 helmikuussa. Neuvostoliittolaiset televisionkatselijat näkivät lauantaina kuvaruuduissaan avaruuskoirat Veterokin ja Ugoljokin, jotka parhaillaan kiertävät maata Kosmos 110-tekokuussa.

Televisio esitti kolmen minuutin pituisen nauhoitetun lähetyksen tekokuun sisällä olevasta ilmatiiviistä kammiosta. Kuvat olivat laadultaan erinomaisia.

Kuvat lähetettiin myös Intervision ja Eurovision kautta. Myöhemmin lauantaina sama lähetys toistettiin Neuvostoliiton televisiossa.

Koirat lähetettiin avaruuteen tiistaina, ja ne lentävät nyt radalla, jonka suurin etäisyys maasta on 904 km. Vahvistamattomien tietojen mukaan Neuvostoliitto lähettää uuden miehitetyn avaruuslennon maaliskuun alussa, mahdollisesti 6. maaliskuuta.

On kierrellyt huhuja, että useita astronautteja lähetetään kiertämään maata ja että tarkoituksena on kokeilla kahden avaruusaluksen kohtaamista.

”Lovellin korvattava kuukuvien julkaisu”

Moskovalainen iltapäivälehti Izvestija julkaisi lauantaina erään ranskalaisen lehtikirjoituksen, jossa ehdotettiin, että Jodrell Bankin tutkimusaseman johtaja sir Bernard Lovell velvoitettaisiin maksamaan Neuvostoliitolle korvaus Luna-9:n lähettämien kuukuvien julkaisemisesta.

Pariisilainen Le Monde esitti tämän ehdotuksen muutaman päivän kuluttua kuvien julkaisemisesta.

Sir Bernard Lovell suoritti tavallaan urotyön siepatesssan Luna-9:n lähettämät merkit ja muuttaessaan ne valokuviksi. Neuvostoliiton reaktio tähän ei kuitenkaan ollut kovinkaan ihastunut.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!