Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tieteen viikko: Tutkijat selittivät naisten miesmakua ja kesäaikaan siirtymisen terveyshaittoja

Tiede
 
VESA KOIVUNEN
Raavas mies on pelokkaan naisen makuun.
Raavas mies on pelokkaan naisen makuun. Kuva: VESA KOIVUNEN
Pelokkaat naiset ihastuvat raavaisiin miehiin

Jos nainen kokee itsensä turvattomaksi, häntä viehättää hallitsevan oloinen mies, osoittivat brittitutkijat. Merkitystä ei ole sillä, onko uhka todellinen vai ei. Nähtävästi pelokkaat naiset hakevat eräänlaista henkivartijaa jämerästä kumppanista.

Neandertalinihmiset kenties käyttivät sytykettä tulentekoon

Sukupuuttoon kuolleet sukulaisemme neandertalit osasivat ilmeisesti tehdä tulen itse ja käyttivät siinä vieläpä sytytysainetta. Tähän viittaa vanhan esinelöydöksen uusi tulkinta. Tutkijat todistelevat uskottavasti, että neandertalit raaputtivat tietystä kivestä jauhetta, joka helpotti puun sytyttämistä.

Hubble-teleskooppi näki 13,4 miljardi vuoden päähän

Avaruusteleskooppi Hubble on katsonut ennätysetäisyydelle avaruuteen. Se näet kuvasi galaksin, josta valo on matkannut peräti 13,4 miljardia vuotta. Universumi oli valon lähtiessä ”vain” 400 miljoonan vuoden ikäinen.

Kesäaikaan siirtyminen aikaistaa aivohalvauksia ja sydänkohtauksia

Kesä- tai talviaikaan siirtyminen nostaa väliaikaisesti aivoinfarktin riskiä, osoittaa suomalaistutkimus. Aivoinfarktien kokonaismäärä ei kuitenkaan kellojen siirrosta ilmeisesti nouse. Viisareiden siirrot siirtävät myös sydäninfarktien ajoittumista toisen tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!