Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maahantunkeutuja tulee aavikolta

Kontiainen on saanut vihat niskoilleen, vaikka on mitä mainiointa halpatyövoimaa ja muutenkin erittäin hieno nisäkäs.

Tiede
 
Auscape International Pty Ltd / Alamy
Australian pussikontiainen pistelee gekkoja poskeen ja ymmärtää pysyä enimmäkseen maan alla.
Australian pussikontiainen pistelee gekkoja poskeen ja ymmärtää pysyä enimmäkseen maan alla. Kuva: Auscape International Pty Ltd / Alamy

Suomessa mesotaan ”maahantunkeutujista”, kun pakolaiset pelottavat. Pian ainoa keino päästä Eurooppaan onkin kai tunnelien kaivaminen.

Vaan onhan meillä kotoperäinenkin maahantunkeutuja, kontiainen eli maamyyrä. Se on saanut vihat niskoilleen, vaikka on mitä mainiointa halpatyövoimaa ja muutenkin erittäin hieno nisäkäs.

Kontiainen tekee ilmaisen salaojituksen pihaan ja pärjää pelkällä hyönteisravinnolla. Mutta ei, sekin on jouduttu rauhoittamaan ihmisten raivolta.

Australian pussikontiainen ymmärtää sentään pysyä aavikolla maan sisässä eikä vaadi ikinä keneltäkään mitään.

Erikoinen pussikontiainen ei ole mitään sukua meidän kontiaisillemme. Se on kehittynyt nisäkkäiden sukupuussa eristyksissä aivan omaksi haarakseen, kuten muutkin Australian kummat eläimet.

Pussikontiainen on tieteelle yhtä mystinen olento kuin Syyrian pakolainen suomalaiselle. Otus ei näyttäydy juuri koskaan, ja siksi siitä tiedetään vain vähän.

Se on niin taitava kaivaja, että se käytännössä ui hiekassa. Pussikontiainen on täysin sokea ja tarvitsee happea vain sen verran, mitä hiekan läpi maan sisään siivilöityy.

Nimensä mukaisesti se on pussieläin, mutta pussinsuu aukeaa nokkelasti taaksepäin. Näin poikaset eivät huku hiekkaan, kun kontiainen tunkeutuu yhä syvemmälle maahan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!