Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tekoäly voitti lopulta go-ottelun luvuin 4–1

Tiede
 
KIM HONG-JI / reuters
Lee Sedol tuli tiistaina ottelun viidenteen peliin tyttärensä kanssa.
Lee Sedol tuli tiistaina ottelun viidenteen peliin tyttärensä kanssa. Kuva: KIM HONG-JI / reuters

Tekoälyohjelma Alphago voitti tiistaina go-ottelun ihmistä vastaan Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Viiden pelin sarja päättyi tekoälyn voittoon 4–1.

Ihmiskuntaa ottelussa edusti eteläkorealainen go-mestari Lee Sedol, jota pidetään yhtenä maailman kolmesta parhaasta pelaajasta. Lee johti viimeistä peliä alussa, kun Alphago-ohjelma teki amatöörimäisen virheen. Kone puski silti voittoon viisi tuntia kestäneessä pelissä.

Alun pettymyksen jälkeen Leestä tuli sankari kotimaassaan. Hän sentään voitti tekoälyn kerran. Peliä seurasi parhaimmillaan yli 160 miljoonaa aasialaista Etelä-Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Soulin go-ottelua kommentoi myös shakin moninkertainen maailmanmestari Garri Kasparov. Hän kärsi jo vuonna 1997 tappion tietokoneyhtiö IBM:n shakkiohjelmalle Deep Bluelle .

Kasparov sanoi New Scientist -lehdessä, että konetta vastaan mestaripelaajan on muutettava pelitapaansa ja tehtävä epänormaaleja siirtoja. Näin hän voi hämätä koneen logiikkaa. Tämä tosin sotkee myös huippupelaajan omaa ajattelua.

Kasparovin tappiosta on 12 vuotta. Nykyään tavallisen sylitietokoneen shakkiohjelma voittaa kaikki maailman shakinpelaajat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!