Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Änkyttäjien koulu Kölnissä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 maaliskuussa. Hassuksi kouluksi nimittävät kölniläiset usein tätä epätavallisinta ja metelöivintä koko maan lastentarhoista. Sen ilmapiiri on täysin kuritonta, ja siellä estyneet lapset, pelokkaat ja kieroon kasvaneet, saavat psykoterapeuttisissa istunnoissa puhua vuolaasti ja hankkia itselleen ensimmäiset sosiaaliset kontaktinsa.

Tämän yrityksen johtajatar, psykologi, professori Edeltrud Meistermann-Seeger saattoi työllään pienten potilaiden parissa havaita kiintoisia yhtymäkohtia puhevikojen ja lasten kotielämän välillä.

Terhakka lapsi ei änkytä, tämä on eräs perustotuuksista, jonka rouva professori Meistermann-Seeger saattoi joka kerran todeta ensimmäisten 108:n puhevikaisen lapsen kohdalla. Miltei kaikki nämä lapset, useimmat änkyttäjiä, kärsivät patoutumista, etenkin agressioista, joita he eivät uskaltaneet tuoda näkyviin. Kiintoisaa on todeta, että tällainen kehitys alkaa usein jo imeväisasteella. Ratkaisevaa tässä lienee ”käsittelydialogi” äidin ja lapsen välillä, esiaste myöhemmälle puhelemiselle.

Vain jos nämä mielenliikkeet ja kiihoitustilat osataan käsitellä oikein, ei lapsella myöhemmin ole mitään puhevikojakaan.

Epävarmuus, joka johtuu väärästä käsittelysuhteesta lapseen sen imeväisasteella, siirtyy myöhemmässä vaiheessa lapsen kehitykseen: silloin pienimmätkin sielulliset tai ruumiilliset jännitystilat voivat aiheuttaa puhevian ilmenemisen ja lapsi alkaa sammaltaa, änkyttää tai hän vaikenee kokonaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!