Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eurooppalaiset haluavat tuotantoeläimille paremmat olot – ja ovat valmiita maksamaan lihasta enemmän

Tiede
 
Outi Pyhäranta / HS
Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Eurooppalaiset haluaisivat nykyistä paremmat oltavat tuotantoeläimille, osoittaa uusi eläinten hyvinvointiin keskittyvä Eurobarometri.

Euroopan unionin laajuisen kyselytutkimuksen mukaan 82 prosenttia kansalaisista on sitä mieltä, että tuotantoeläimet tarvitsevat parempaa suojelua kuin ne nyt saavat.

Suomalaisten keskuudessa käsitys paremmasta suojelun tarpeesta on vain vahvistunut. Nyt suomalaisista 90 prosenttia oli tätä mieltä. Osuus oli 67 prosenttia vielä vuonna 2006, kun asiaa viimeksi kysyttiin barometrissä.

Eurooppalaisista 92 prosenttia pitää tärkeänä eläinten hyvinvointia. Suomessa, Ruotsissa ja Portugalissa osuus oli korkein, 99 prosenttia. Pienin osuus oli Puolassa, Kroatiassa ja Unkarissa, mutta niissäkin hyvinvointia arvosti valtaosa eli 86 prosenttia vastaajista.

Enemmistö – 59 prosenttia – eurooppalaisista olisi myös valmis maksamaan ruoasta enemmän, jotta eläinten hyvinvointi otettaisiin paremmin huomioon. Yli kolmannes voisi maksaa viisi prosenttia enemmän, mutta vain pieni osa olisi valmis maksamaan tuotteista viidennekseen suurempaa hintaa.

Kyselytutkimus tehtiin viime syksynä 28 unionin jäsenmaassa. Vastaajia oli lähes 27 700.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!