Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miesten ja naisten ero vähenee päivä päivältä

Tiede
 
Helsingin Sanomat

1966 maaliskuussa. Vihainen nuori mies iski nenään toista nuorta miestä, jonka hän arveli tehneen hänelle sopimattomia ehdotuksia. Sitten hän huomasikin iskeneensä tyttöä.

Nykyään on vaikeaa erottaa tyttöjä ja poikia pitkien hiusten ja samanlaisten housujen vuoksi. Mutta tri John Napier toteaa, että se tulee ajan mittaan olemaan vielä vaikeampaa, sillä biologiset vaikutteet, jotka saavat miehen näyttämään maskuliiniselta ja naisen feminiiniseltä, eivät enää ole yhtä voimakkaat kuin ennen.

Ne tulevat vielä heikentymään tulevaisuudessa, kunnes 300–400 vuoden kuluttua länsimaisten rotujen miehet ja naiset tulevat molemmat olemaan lähes kaksimetrisiä ja melkoisesti samannäköisiä.

Tunnettu anatomi ja antropologi, tri Napier voi helposti nähdä mielikuvituksessaan, miten nykyinen kaksoiskultti – lihaksikkaat miehet ja suuririntaiset naiset – katoavat.

– – Aikaisemmin vaikuttaa seksuaalinen diformismi – sukupuolten välinen ero – olleen hyvin suuri. Esimerkiksi urosgorilla on kaksi kertaa niin suuri kuin naaras. Paviaaneilla on suhde sama. Aivan kuin luolamiehetkin ne ovat metsästäjiä ja taistelijoita, heimon puolustajia, jotka ovat valmiit uhraamaan henkensä. Sen vuoksi maskuliinisuus oli etu.

Ja koska luolanainen nähtävästi joutui menettämään kolmanneksen lapsistaan, hänen täytyi olla hedelmällinen. Siitä johtuu vieläkin havaittavissa oleva rintojen korostaminen.

– –Nykyään miehiä valitaan aviokumppaniksikin enemmän aivojen kuin lihaksien perusteella. Kun myös nainen valitaan muuhunkin tarkoitukseen kuin lapsia synnyttämään, myös naisellisuuden tarpeellisuus vähenee.

– – Seksuaalisen dimorfismin asteittain vähentyessä yhä useammat miehet maailmassa vaihtavat lasten housuja ja pesevät astioita – kuten amerikkalaiset perheenisät jo nyt joutuvat tekemään – ja yhä harvemmat ovat ankaria viktoriaanisia isiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!