Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outo lintu hellyttää kuin Eddie Edwards

Kaikista ei tule mäkikotkaa.

Tiede
 
ALAMY
Etelä-Amerikassa elävä pökkelökehrääjä sinkoilee lyhyitä matkoja ja vaakkuu melankolisesti.
Etelä-Amerikassa elävä pökkelökehrääjä sinkoilee lyhyitä matkoja ja vaakkuu melankolisesti. Kuva: ALAMY

Mäkihypyn sympaattisesta altavastaajasta Eddie Edwardsista kertova elokuva tuli juuri ensi-iltaan. Pullonpohjalaseja hypätessäänkin käyttänyt Edwards muistetaan sinnikkäästä yrittämisestään ja murskatappiosta Calgaryn olympialaisissa 1988.

Kaikista ei tule mäkikotkaa. Edwards oli silti vähintäänkin mäkipökkelökehrääjä.

Pökkelökehrääjä on varmasti maailman epätodellisimman näköinen lintu. Se on käytännössä pelkkä lentävä suu, jolla on valtavat silmät.

Nimensä mukaisesti lintu matkii pökkelöä. Suojavärinsä avulla lintu sulautuu täydellisesti puunrunkoon, ainakin kun se pitää keltaiset mulkosilmänsä kiinni.

Onneksi lintu näkee ympärilleen myös silmät suljettuina, sillä sen luomissa on kapeat raot.

Pökkelökehrääjän lentotaidoissa ei ole sinänsä mitään vikaa. Lintu syö hyönteisiä ja singahtaa pökkelöstään saaliin kimppuun salamannopeasti. Sille maistuvat pienet lepakotkin.

Kehrääjän poikaset suojautuvat saalistajilta matkimalla sienikasvustoa, mikä on harvinaista. Poikasten valkoinen höyhenpeite saa ne näyttämään puussa kasvavalta sieneltä.

Hyppyuransa jälkeen Eddie Edwards kokeili siipiään laulajana. Myös pökkelökehrääjä tunnetaan persoonallisesta äänestään. Sen kutsuhuudot ovat surumielistä vaakuntaa, joka kaikuu aavemaisesti viidakossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!