Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kantoraketti palasi ehjänä jo kolmannen kerran avaruudesta

Tiede
 
Blue Origin
Kantoraketti New Shepardin miehistökapseli palasi autiomaahan varjojen varassa. Sisään sopii kuusi ihmistä. Miehitetyt lennot alkavat ehkä ensi vuonna.
Kantoraketti New Shepardin miehistökapseli palasi autiomaahan varjojen varassa. Sisään sopii kuusi ihmistä. Miehitetyt lennot alkavat ehkä ensi vuonna. Kuva: Blue Origin

Kantoraketti on käynyt kolmannen kerran avaruudessa ja palannut ehjänä lähtöpaikalleen.

Lennolta palasi myös miehittämätön avaruuskapseli Texasin autiomaahan laskuvarjojen varassa. Siihen sopii kuusi matkustajaa.

Lennon toteutti miljardööri Jeff Bezosin yhtiö Blue Origin, joka on nyt vahvimmilla kisassa avaruusturisteista.

Kantoraketin nimi oli New Shepard, ja se lähti avaruuteen läntisestä Texasissa Yhdysvalloissa lauantaina, kertoo Floridan yliopiston tiedote. Blue Origin ei kertonut raketin lentoaikoja.

Amazon-verkkoyhtiön omistaja Bezos on tviitannut aiemmin, että miehitetyt koelennot alkavat ensi vuonna ja avaruusturismi alkaisi vuonna 2018.

Blue origin teki samanlaisen lennon samalla kantoraketilla ja kapselilla viime marras- ja tammikuussa. Marraskuussa tehty lento oli ensimmäinen, jossa kantoraketti lensi avaruuteen ja palasi Maahan pystysuoraan. New Shepard ei voi kuitenkaan asettua Maata kiertävälle radalle ja kiertää maapalloa.

Avaruusturisteista kilpailevat myös muun muassa Elon Muskin yhtiö SpaceX ja Richard Bransonin Virgin Galactic. Ne kaikki yrittävät päästä avaruuteen halvalla ja viedä sinne turisteja.

Avaruuden rajana pidetään yleisesti sataa kilometriä. Launtaisessa kokeilussa New Shepard -kantoraketti kävi noin 103 kilometrin korkeudessa. Sen osoittaa myös video.

Rakettia on kehitelty kuusi vuotta. Sitä aiotaan käyttää paitsi turismiin myös tieteellisiin kokeisiin, joissa tarvitaan mikropainovoimaa. New Shepard pystyy viemään painottomaan tilaan satoja kiloja hyötykuormaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!