Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Elämyksiä hakevilla ja impulsiivisilla ihmisillä on erilaiset aivot

Aivoissa havaitut erot olivat yhteydessä sekä taipumukseen toimia hetken mielenjohteesta että runsaampaan alkoholin, tupakan ja kahvin kulutukseen.

Tiede
 

Elämyksiä hakevien ja impulsiivisten ihmisten aivoista on löytynyt piirteitä, jotka erottavat ne muiden aivoista. Erot saattavat selittää, miksi he ovat tavallista alttiimpia käyttämään hallitsemattomasti päihteitä.

Elämyshakuisilla päätöksentekoon ja itsehillintään liittyvät aivokuoren osat olivat aivokuvissa ohuempia kuin verrokeilla. Eniten ero näkyi tunteiden ja käyttäytymisen säätelyyn osallistuvilla aivojen alueilla, kuten etummainen pihtipoimu ja keskimmäisessä otsalohkopoimussa.

Aivoissa havaitut erot olivat yhteydessä sekä taipumukseen toimia hetken mielenjohteesta että runsaampaan alkoholin, tupakan ja kahvin kulutukseen.

”Löydöksemme auttavat ymmärtämään paremmin sitä, miten normaali vaihtelu aivojen rakenteessa voi vaikuttaa persoonallisuuteen ja terveyskäyttäytymiseen, kuten päihteiden väärinkäyttöön”, sanoo psykologian tutkija Avram Holmes Yalen yliopistosta tutkimustiedotteessa. Hän on yksi tutkimuksen tekijöistä.

Tutkimus perustui magneettikuvauksiin, joita tutkijat tekivät yli 1 200 terveelle naiselle ja miehelle. Osallistujat myös täyttivät kyselyn, jolla voi mitata heidän elämyshakuisuuttaan ja impulsiivisuuttaan. Kysymykset käsittelivät tarvetta saada uusia ja voimakkaita elämyksiä, valmiutta riskinottoon ja taipumusta tehdä nopeita päätöksiä. Myös alkoholin, tupakan ja kahvin käyttöä selvitettiin.

Osallistujilla ei ollut ennestään ongelmia päihteiden käytössä.

Tutkimuksen julkaisi The Journal of Neuroscience.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!