Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maapallo rikkoi taas lämpöennätyksen

Tiede
 
Kirsi Heikkinen
NOAA
Vaaleanpunaiset alueet olivat maaliskuussa keskimääräistä lämpimämpiä, tummalla pinkillä väritetyt, kuten Lappi, huomattavasti lämpimämpiä. Punaisilla alueilla lämpötila ylsi ennätykseen.
Vaaleanpunaiset alueet olivat maaliskuussa keskimääräistä lämpimämpiä, tummalla pinkillä väritetyt, kuten Lappi, huomattavasti lämpimämpiä. Punaisilla alueilla lämpötila ylsi ennätykseen. Kuva: NOAA

Maaliskuu oli 11. ennätyslämmin kuukausi pallollamme putkeen, paljastavat Yhdysvaltain meri- ja ilmakehähallinto Noaan mittaukset.

Se oli myös Maan kuumin maaliskuu koko rekisterissä, joka yltää vuoteen 1880. Globaali maan pinnan keskilämpö kipusi peräti 2,33 celsiusastetta yli keskiarvon. Merten pintalämpö pysyi niin ikään keskiarvon yläpuolella, vaikka El Niño -ilmiö heikkeni.

Pohjoisen napa-alueen jääpeite oli toiseksi pienin sen jälkeen, kun jääalueen laajuutta alettiin seurata vuonna 1979. Pallonpuoliskoamme verhoava lumipeite taas oli niukin 26 vuoteen.

Kaiken kaikkiaan koko alkuvuosi on ollut kuumin 137 vuoteen, Noaan tiedote kiteyttää.

Edellinen tammi-maaliskuun lämpöennätys tehtiin viime vuonna. Tänä vuonna on ollut 0,28 astetta lämpimämpää, joten tutkijat odottavat vuodesta 2016 jälleen ennätyksellisen kuumaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!